Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръчка за милиони: МВР иска 500 коли на лизинг

25 юли 2022, 13:45 часа

Петстотин коли за 30 801 504 лв. без ДДС иска на лизинг Министерството на вътрешните работи, става ясно от негово обявление за нова обществена поръчка.

Поръчката е разделена на две обособени позиции.

Едната е за предоставяне на 350 нови, неупотребявани моторни превозни средства за служителите, осъществяващи контрол на пътното движение, при условията на оперативен лизинг (дългосрочен наем). Нейната прогнозна стойност е 20 447 616 лв.

Втората е за 150 броя автомобили с висока проходимост  – отново за пътната полиция, с максимална стойност 10 353 888 лева. 

Наемният срок е четири години или до изчерпване на максимално допустимата стойност, в случай на удължаване на наемния период.   

Освен цялостната поддръжка за периода на договор, задължение на изпълнителя ще е да инсталира и интегрира нужните на полицията ТЕТРА радиотерминали (радиостанции). За своя сметка също те трябва да монтира камери за видеонаблюдение, GPS устройства, принтери, скенери или мултифункционални устройства, захранвани на 12V, без това да нарушава интериора и екстериора на автомобилите.

По средата на юни месец вътрешното ведомство обяви поръчка за изграждане, развитие и оптимизация на цифровата ТЕТРА система и радиорелейна мрежа на МВР с прогнозна стойност 108 540 044 лева без ДДС, но до крайния срок не бе подадена нито една оферта. Поради тази причина в средата на настоящия месец процедурата бе прекратена.

През февруари месец пък МВР договори с "Телком инженеринг" срещу 56 760 лв. без ДДС доставка 70 преносими ТЕТРА радиотерминали, 10 мобилни радиостанции и 70 устройства за свободно говорене за преносимите радиотерминали.

ОЩЕ: Купуваме медицински хеликоптери за стотици милиони, но без осигурено финансиране 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес