Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плосък корем за лятото!

21 януари 2022, 15:30 часа

Вече си представяте как ще изглеждате в новите си бански за този сезон. Студът вече не е красив и снежен, а нямате търпение да си тръгне и да го земни топлото слънце. Ако се чудите как да приберете коремчето си до лятото, това са някои лесни трикове.

По-малко стрес

Стресът се дължи на отделянето на хормони. Един от тези хормони е кортизолът. Той служи като стресови агент, който започва да трупа мазнини в коремната област. Кортизолът се контролира от достатъчния хранителен прием, регулирания сън и спокойния живот.

По-добра храна

Важното е да имаме балансирана диета с прием на достатъчно калории – резкия спад може са вкара тялото в стресови режим и то да започне да отделя кортизол, твърде много – и се натрупат под формата на мазнини.

Добре е да се консумират непакетирани храни, варени зеленчуци, богатство от плодове, протеини и бобови култури.

Закусвайте с нещо солено, което не вдига рязко нивата на кръвната захар, а когато ви се прияде сладко – посегнете към банани, фурми и сушени плодове, вместо към вафлите и шоколада.

Тези храни ГОРЯТ мазнините

Упражнения

Тренирайте редовно. Това е сигурният успех, но и помнете, че храната е 70% от този успех. Регулярната физическа активност подобрява обмяната на веществата, регулира нивата на стрес и подобрява съня.

Тичайте, практикувайте йога или пилатес, ходете на фитнес и не се страхувайте да вдигате тежко, то гради мускулна маса и е полезно, когато искаме да приберем отпуснатите зони.

Помнете, че не можете да таргетирате само една зона като корема си например. Отслабването и стягането е многостранен процес и засяга цялото ви тяло. За оптимални резултати в края на всяка тренировка може да правите 10 мин. HIIT (високоинтензивна) тренировка за корем.  

Килограмите

Мускулната маса тежи повече от мастната тъкан. С времето, когато започнете да заменяте мазнините с мускул, това може да показва по-високи стойности на кантара, които не са повод за стрес и отчаяние, а за гордост от вашето постижение. За оптимално измерване използвайте сантиметър около талията, ръцете и краката си.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес