Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет начина да мотивирате другите за успех

20 март 2021, 17:30 часа

Хората се чувстват много по-вдъхновени и влагат повече усилия, когато са мотивирани, а това от своя страна носи повече печалба и успехи на работното им място. Лидерите, които успеят да мотивират другите ще жънат големи успехи и успешни взаимоотношения. Ето 5 начина да го направите.

Първи начин: Съобщавайте на другите техните резултати - успехи и грешки

Човек винаги търси обратна връзка за свършената работа и ако няма такава може много лесно да загуби интерес или да загуби мотивация да я върши. Важно е да съобщавате резултатите и грешките на останалите, за да могат да се учат от тях и да следят прогреса си и докъде са стигнали иначе няма да постигнете много.

Втори начин: Представете на хората, които мотивирате цялата картина

Ако представите цялостната картина и идея на останалите, които работят за вас или заедно с вас, те ще имат представа какво точно искате да направят и ако имат полза от това, което им покажете ще успеете да ги мотивирате да искат да го направят и да построят или нарисуват заедно с вас тази картина.

Трети начин: Насърчавайте работниците

При всеки резултат независимо дали е положителен или не е важно да насърчавате хората да се стараят повече, а също така и да ги хвалите за успехите и напредъка им. Така те ще вървят нагоре, вие също.

Четвърти начин: Награждавайте успехите и напредъка

Един от най-добрите начини да мотивираш другите да се стараят и да постигат повече е, като награждавате всеки техен напредък и успех Може наградата да е похвала, увеличение на заплатата, признание, но винаги трябва да я има.

Пети начин: Обяснявайте на хората по ясен и разбираем начин какво искате да направят

Много е важно, когато искате някой човек да свърши дадена работа да можете да му обясните съвсем ясно и разбираемо какво точно искате той да свърши. Ако човекът не знае с пълна увереност каква му е задачата може да настъпи объркване и това да доведе до спад на мотивацията и лошо представяне.

Започнете да използвате тези 5 метода и вижте как ще променят живота ви и живота на хората около вас към по-добро.

Евгени Пенчев
Евгени Пенчев Отговорен редактор
Новините днес