Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очна линия, сенки, тон: Лайфхакове от топ гримьор за всеки ден

25 октомври 2023, 12:22 часа

Всяко момиче се стреми гримът й изглежда безупречно и да не отнема много време за нанасяне. Ето характерните трикове, които истинските гурута знаят.

Очна линия

Желанието да се създаде тънка, равномерна очна линия доведе до появата на много лайфхакове в интернет. Ето един лайфхак как да използвате минималното количество налични продукти, разчитайки на правилния продукт в комбинация с добре обмислена техника на нанасяне. За да създадете перфектната линия, използвайте водоустойчива очна линия с красиво пигментирана, дълготрайна формула, подточена по специален начин.

За да направите това, вземете обикновена салфетка, сгънете я няколко пъти и я поставете върху твърда повърхност. Прокарайте молив върху нея няколко пъти с едната страна, а след това и на обратната. Стилусът трябва да придобие формата на острие: широко от едната страна и тясно от другата, а ръбът му да е възможно най-тънък. По този начин можете да променяте дебелината и интензитета на линията с просто завъртане на молива и да създадете изразителна и равномерна очна линия със самия стилус без никакви допълнителни устройства. Не бързайте и се движете по клепача на малки стъпки – така ще избегнете очевидни грешки при нанасяне.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

Нанасяне на сенки

По принцип не всички шаблони са подходящи за всички, но отделните линии благоприятно ще подчертаят външния ви вид. И за да се справите по-бързо и по-точно, нашият експерт препоръчва да използвате следната схема:

·       Подгответе кожата на клепачите си и нанесете дълготраен коректор като основа – това ще помогне на сенките да се прелеят по-добре и да издържат цял ​​ден.

·       Гледайки право напред в огледалото, начертайте линия сенки върху горните си мигли с помощта на ъглова четка. По-добре е да изберете тъмни матови сенки.

·       Преместете огледалото малко по-надолу, леко повдигнете веждите си и смесете линията с по-светли сенки с четка във формата на свещ.

·       Ако искате да направите линията на сгъвката още по-контрастна, дублирайте първата линия върху засенчването.

В резултат на това ще получите красиво подчертан широко отворен поглед. Тази схема е идеална за коригиране на увиснал клепач.

Тайните за гримиране, които не знаем

Създаване на идеално равномерен тон

За естествено сливане на основата с кожата, нашият експерт съветва да добавите серум против стареене към нея в съотношение 2:1. Тоест за две помпи фон дьо тен взимате една помпка серум. В резултат на това получавате текстура, която запазва свойствата на фон дьо тена, но в същото време придобива допълнителни предимства: тънко покритие, перфектно нанасяне, издръжливост и комфорт. Тази смес може да се нанася по абсолютно всякакъв начин: с пръсти, четка или влажна гъба. Всичко зависи от това каква плътност на покритие искате да получите.

Нищо допълнително

Отдавна съществуват матиращи праймери за лице, чиято текстура е абсолютно незабележима върху кожата. Същевременно осигуряват контрол на себумната секреция, гладко плъзгане на фон дьо тена, неговата издръжливост и естествено покритие. Добре подбраната основа, съчетана с препоръчаната техника на нанасяне (нашият експерт препоръчва използването на плоска синтетична четка) ще бъде ключът към вашия идеален тон.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес