Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви, ако всяка вечер спите с чорапи

26 юли 2023, 08:15 часа

Има хора, които не се лишават от чифт топли памучни чорапи през студените дни. Има и такива, за които спането с чорапи е недопустимо и никога няма да си легнат с този аксесоар върху краката.

Днес обаче сме решили да си поговорим не за това колко привлекателни са чорапите по време на сън, а за какво всъщност могат да ни помогнат, от здравословна гледна точка.

Как чифт чорапи могат значително да повлияят на комфорта ни?

Според експертите има няколко причини, поради които си струва да спим с чорапи през зимните месеци.

Ето и какви са те:

По-лесно заспиване и по-спокоен сън;

Знаете, че човек трудно може да заспи, когато краката му са студени. Чифт памучни чорапи могат да решат проблема. Кръвоносните съдове ще се разширят и топлината ще тръгне нагоре по тялото. Респективно мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива по-рано. Някои учени дори твърдят, че човек заспива почти мигновено, щом краката му са обути с чорапи. Разбира се, лесно може да тествате това със себе си.

По-добър сексуален живот;

Смята се, че чифт чорапи е способен да подобри значително сексуалния ни живот. Според проучване хората, които не си събуват чорапите по време на сън, изпитват по-силно желание за забавление с половинката, както и по-голямо удоволствие, отколкото онези, които си лягат боси.

По-мека и гладка кожа;

Сухите крака са често срещан проблем. Независимо от козметиката, която използваме, през зимните месеци сухата кожа е често срещано явление. Чифт памучни чорапи определено може да коригира този естетичен проблем.

Πoмaгaт пpи cиндpoм нa Peйнo;

Това е рядко заболяване. То порязва кръвните клетки и резултатът е студени крайници. Обикновено това се случва при много ниски температури или при стрес.

Чорапите са в помощ на хора, страдащи от горещи вълни.

Чорапите съвсем спокойно могат да предотвратят изпотяване, тъй като те регулират температурата на тялото. В следствие на това не се налага да доставяме топлина до най-отдалечената част на тялото си.

Разбира се, от вас зависи дали ще спите с чорапи или не. Все пак е нужно да се съобразите с вашия комфорт.

Някои хора са категорични, че не могат да спят с обути крака. Други нямат нищо против да експериментират и да разберат дали наистина чорапите водят до тези положителни последици.

Ако сте от втората група хора, съветваме ви да заложите на чифт памучни чорапи, които да не спарват краката ви.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар.

Може ли спането с чорапи да подобри качеството на съня ви?

Отбелязват ли се чорапите върху кожата на краката ви - лекар разкри какво означава това

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес