Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване, но ето това правят в скъпите хотели с кърпите

29 септември 2021, 12:18 часа

Чудили ли сте се някога как е възможно кърпите в скъпите хотели да са толкова бели, толкова меки и толкова пухкави? Сигурни сме, че на всеки от вас е минавал подобен въпрос през главата.

Истината е, че съществуват трикове, способстващи не само избелването на хотелските кърпи, но и връщането на тяхната мекота и пухкавост. Успяхме да научим полезна информация, идваща директно от кухнята и нямаме търпение да я споделим с вас.

Вярваме, че от тук нататък ще решите проблема със захабените кърпи и вече няма да ви се налага да ги перете на високи градуси.

Каква е тайната за белотата на кърпите в хотелите?

Трикът, който ще ви споделим, е наистина елементарен. Важно е обаче да знаете, че процедурата следва да бъде извършена няколко часа преди самото изпиране, а не непосредствено преди това. За да са максимално добри резултатите, трябва много внимателно да следвате всички стъпки, които ви посочваме.

5 основни грешки при прането на хавлиени кърпи

Заредете се с лимонена киселина, защото тя е с фундаментално значение за избелването на всички онези пожълтели с времето кърпи.

Изсипете лимонената киселина в гореща вода. Съотношението киселина – вода трябва да е 3:7. Разбъркайте с помощта на лъжица, така че кристалите да се разтворят добре във водата. Накиснете всички хавлии, които се нуждаят от специално третиране.

Колкото по-дълго време продължи накисването, толкова по-блестящи ще са крайните резултати. Можете да направите това вечерта и на следващия ден кърпите ще са готови за изпиране в пералня. Към отделението с праха или омекотителя добавете и 2 с.л. киселина. Сами решавате дали да бъде оцет или лимон.

Перете както обикновено и се радвайте след това на чистота и белота, които не сте вярвали, че съществуват.

Ето така правят в скъпите хотели и ни оставят без думи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес