Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-чудесният и лесен домашен еликсир, който да подкрепи имунитета и здравето ви

18 януари 2022, 11:20 часа

Добре познати съставки, само три на брой, а даряват тялото ни с много сила и помагат на здравето да бъде по-крепко и непоклатимо. Това са медът, лимонът и чесънът. 

Никой няма съмнение в техните ползи и знаем, че са богати на много витамини и полезни вещества, но също така от тях може да се приготви еликсир, който при честа употреба, въздейства благотворно, защото трите съставки взаимно усилват свойствата си. Те могат да укрепят имунитета, да прочистят организма и дори да помогнат с нормализирането на теглото.

Ще се изненадате колко е полезно за здравето киселото зеле

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите този чудотворен еликсир:

5 лимона среден размер

5-6 големи скилидки чесън

1/2 кг. мед (по-добре е да използвате сортове, които се кристализират по-бавно: кестен, акация, манов)

Начин на приготвяне:

Измийте лимоните, отстранете семките и ги смелете в блендера, а после обелете чесъна, измийте го и също го пасирайте. После смесете всички съставки заедно в стъклен съд, покрийте с няколко парчета марля и приберете на тъмно на стайна температура. Трябва да престои седем дни, след което прецедете сместа.

Употреба:

Препоръката е да се взима по два пъти на ден по една супена лъжица, като е добре да се разрежда в чаша вода. Сутрин 15 минути преди закуска и вечер до час и половина след вечеря, но по-малко от час преди сън, защото продукта има и тонизиращ ефект. Приемайте 30 дни, като правите почивка от 6 месеца, като оптимален интервал.

Хубаво е, докато ги приемате да се придържате към по-здравословна диета и да избягвате алкохолът, по-силният чай, кафето и да пиете много вода.

Бяло или червено вино – кое е по-полезно

Въпреки че никой няма съмнение колко полезен е всеки един от тези продукти, все пак не е препоръчителен за бременни жени, хора страдащи от епилепсия, такива със заболявания на стомашно-чревния тракт или с много алергии. 

Най-добре разбира се преди да подходите към каквито и да било продукти за подобряване на здравето, първо да се консултирате с вашия лекар, за да избегнете потенциални проблеми.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес