Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът е главата, а жената е вратът

04 март 2022, 23:30 часа

За някои това може да изглежда като голяма трагедия. За някои е невъзможно да оцелеят и някой се е събрал с последни сили и продължава напред. А какво да правим в ситуация, когато силите са на изчерпване и няма светлина в края на тунела?

Повечето съвременни жени живеят на принципа работа-дом

Те продължават да работят у дома, като постоянно почистват, мият, готвят, отглеждат и възпитават деца.

И всичко това, защото няма, на кого да разчитат. Кризата, постоянно нестабилната финансова ситуация в страната, всичко това и много повече кара мъжката половина от населението да губи вяра в себе си и в своите способности.

Само малък брой мъже могат да се похвалят, че в труден момент са се събрали и са намерили нова работа, които последователно носи желания доход. За съжаление, по-голямата част от мъжете предпочитат да се задоволят с минимума, което означава, че печелят допълнителни пари. И още по-лошо е, ако любимият, загубил вяра в себе си, спре да върви напред и си остане вкъщи, лежащ пред телевизора с бутилка бира, в очакване на по-добри времена.

Какво е правилно да се направи в този случай?

Как да се дадете тласък, така че съпругът да започне да действа, в противен случай задълженията на мъжете също ще паднат, върху раменете на жените. И така децата, виждайки бездействието и апатията на баща си, ще откажат да учат и ще тръгнат по същите пътечки в живота.

Може, разбира се, да се откажете от такъв живот, да напуснете, без да решавате проблеми, но къде е гаранцията, че това няма да се случи при втори брак?

Бягството не е решение на проблемите

Единственото правилно нещо, което трябва да направите, е да анализирате целия съвместен жизнен път, да започнете от самото начало, когато всичко е прекрасно, а съпругът въплъщение на мъжественост и надеждност.

Какво го промени? Защо не иска да работи сега?

Така се случва, че съпрузите се състезават в семейния живот, в повечето случаи това се случва на подсъзнателно ниво. Резултатът може да бъде непредсказуем. Мъжете са лидери по природа, виждайки как една съпруга носи повече доходи на семейството.

Тя е по-успешна и търсена

Някои могат да таят подобно положение, вътре в себе си, докато други, просто могат да се разпаднат. Да действате всеки ден като трион, постоянно да обвинявате съпруга си за слаб, не е опция!

Винаги трябва да помните, че сте жена, която по природа трябва да е слаба и уязвима. Ако високите чувства все още не са ви напуснали, тогава рискът си заслужава! Разбира се, трудно и страшно е да напуснете любимата си работа, която постоянно носи доходи, но си заслужава. Нека мъжът разбере, че той е опора за вас и стена, зад която трябва да се скриете.

Нека решава проблемите

Не забравяйте, че за това е важно да се знае и постоянно да се чува, че не е като всички останали, че друг на негово място би сложил край на всичко и ще се изпие, но той се съпротивлява. Не пренебрегвайте и най-малката причина да се посъветвате със съпруга си, оставете го да се почувства сам. В никакъв случай не го насилвайте. Бъдете търпеливи и нащрек.

И запомнете, „мъжът е глава, а жената е врата“. Това означава, че все пак, всичко е във вашите ръце!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес