Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен и ефективен начин да премахнете торбичките под очите

15 декември 2021, 14:20 часа

Изключително неприятно е сутрин, бързайки да се приготвите за работа, да установите пред огледалото, че под очите ви висят огромни торбички. Няма време за реакция и вие се появявате пред колегите в най-неприятния си подпухнал вид.

Оказва се, че торбичките под очите са следствие от задържане на течности в тялото и неправилно хранене. Чистата и свежа кожа е ключът към красивия външен вид на едно момиче. Никакво количество грим няма да поправи уморения вид на лицето ви, още повече увисналите торбички под очите. Специалистът по грижа за кожата Анна Василиева даде препоръки за неприятните изненади сутрин под формата на тъмни кръгове и подуване под очите.

1.       Какво трябва да промените в ежедневието си

Излишната сол в организма е една от причините за появата на грозните отоци сутрин. Опитайте се да не консумирате пушени храни или много подправки на вечеря. Не забравяйте да намалите приема на въглехидрати, тъй като те са основната причина за появата на отоци. Не пийте твърде много вода през нощта. Препоръчително е да пиете вода максимум един час преди лягане. Главоболието и баналната липса на сън също ще се отразят на външния вид на кожата на сутринта.

2.       Как бързо да възстановим здравия вид на кожата

Студените компреси или лепенки са ефективно решение на този проблем. Ефектът на студа върху кожата на лицето ще се протонира и тя ще придобие свеж вид.

Може да се направи лек масаж на лицето, за да се подобри притока на кръв, но имайте предвид, че това трябва да се прави всяка сутрин, за да се гарантират видими резултати.

Заменете чая и кафето с обикновена питейна вода. Поради дехидратацията тялото задържа вода, като по този начин причинява подуване. Ето защо е необходимо да се поддържа баланс на течностите в организма.

До болка са ни познати препоръките да пием минимум 2,5 – 3 литра вода на ден, но не всеки изпитва такава жажда, за да се сеща да потърси шишето с вода.  

Разбира се, опитайте се да се откажете от зависимости като тютюнопушене и алкохол. Те само ще ускорят процеса на стареене на кожата и ще се превърнат в основния проблем на болестите на тялото.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес