Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краставица за красива КОЖА

28 февруари 2023, 11:00 часа

Едно от най-известните средства за разкрасяване сред естествените продукти – това определено е краставицата. Тя помага при тъмни кръгове под очите и подпухнала кожа.

Има известна наука, която подкрепя това лечение като естествен и нежен начин кожата ви да изглежда и да се чувства по-добре. Ключът е в уникалните хидратиращи и противовъзпалителни свойства на краставицата.

Начини да остареете красиво

Какво показват проучванията?

Според направените изследвания сокът от краставица намалява подуването, може да успокои увредената кожа и да стимулира антиоксидантната активност. Придава свеж вид и има охлаждащ ефект.

Краставиците са богати на витамин С и фолиева киселина, като витамин С може да стимулира растежа на нови клетки, а фолиевата киселина стимулира антиоксидантите, които помагат борбата с токсините от околната среда. Поради голямото количесто вода в краставицата, тя се използва за намаляване на бръчките и въстановяване красотата на кожата.

Голяма част от тези доказателства се основават на това, което знаем за съдържанието на краставицата и факта, че хората разчитат на нея през вековете. Към момента няма клинички изпитвания относно влиянието на краставицата върху кожата, но е факт, че при някои хора има много положителен ефект.

Храни, които поддържат здравето и младостта на кожата

Как се използва?

За да включите краставицата като част от вашите разкрасителни процедури, не забравяйте предварително да си сложите от нея в хладилника, за да бъде по-свежа. Започнете с чиста, суха кожа и подгответе част от дома си, където можете да легнете необезпокоявани поне 15 минути.

Отрежете единия край на краставицата и я изхвърлете. След това отрежете две резена от краставицата. Важно е да не нарязвате краставицата твърде тънко. Може да искате да обелите кожата на краставицата, тъй като може да съдържа пестициди, които не искате близо до очите си.

Легнете, отпуснете се и поставете по едно парче краставица на всяко око. Ако едната страна на краставицата стане топла, обърнете я и се насладете на усещането за охлаждане отново.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес