Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко са ДРЕВНИ тестовете за бременност: Какъв е бил най-старият от 1350 г. пр.н.е.?

02 февруари 2022, 11:30 часа

За да може жената да определи дали е бременна или не, трябва само да уринира в две различни торби — едната пълна с ечемик, а другата с пшеница. Ако зърното в която и да е торба поникне след това, жената определено е бременна и може да започне да планира около това.

Реални исторически факти, в които е трудно да се повярва

Но чакайте, има и още! За да разбере пола на новото си дете, жената просто трябва да изчака и да види кое от зърната пониква първо. Ако ечемикът поникне по-бързо, то бебето ще е момче, ако житото поникне първо, ще да е момиченце. Въпреки че това може да звучи далечно, няколко съвременни проучвания показват, че работи добре. При 70-85% от бременностите, защото откриват определен хормон в урината, който ефективно влияе върху растежа на тези растения.

Трикът идва от колекцията на Папирус Карлсберг, която се съхранява в университет в Копенхаген. Въпреки че множеството древни документи са събрани през 30-те години на миналия век, те все още не са преведени или публикувани. Но Лиз Брикс от ScienceNordic съобщава, че група от четирима докторанти работят усилено, за да променят това, превеждайки древноегипетски текстове по медицина, ботаника, астрономия, астрология и други научни или псевдонаучни теми.

Интересни факти за човешкия скелет: Не всички хора имат 206 кости

Хормонът от яйцеклетката в яйчниците се нарича човешки хорион гонадотропин. Той изпраща сигнал, за да каже на матката да спре редовния менструален цикъл и да се подготви за бременност. Тъй като хормоните се отделят в урината, след като приключат с изпращането на сигналите си, урината на бременните жени съдържа hCG, докато урината на всяка жена, която не е бременна, не.

Глен Браунщайн описва теста за пшеницата и ечемика като първия домашен тест за бременност и концепция, довела до „пишкащите пророци“ от Средновековието (истинско заглавие), лекари, които диагностицират бременността и болестта чрез изследване на урината. Тези лекари гледат цвета на урината, за да определят бременността, или понякога я смесват с вино, за да видят дали има реакция. Друг често срещан тест е накисването на лента в урината на жената и след това изгарянето й, ако миризмата кара жената да се задушава, тя носи плод.

В днешно време имаме по-точни тестове за бременност на пазара, които могат да се разбере ефективността на 99%! За щастие вече не е нужно да изгаряме урината или да използваме зърна, за да гадаем. С тест у дома можем да сме сигурни!

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес