Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко опасни могат да бъдат тиганите?

13 август 2021, 09:24 часа

Едно от най-ужасните неща, с които се сблъскваме при готвенето и използването на съдовете, е че накрая трябва да ги мием. При тиганите особено никога не сме напълно сигурни и убедени в това, че те са достатъчно добре измити и за нас винаги остават мазни или загорели.

Защо НЕ трябва да пиете чай от комплекта на баба си и е по-добре да изхвърлите стария тиган

Но ето че има и един лесен и удобен начин, без отровни химикали, с който тиганите ще блестят, а ние ще сме спокойни.

А кои са спецификите при миенето на тиганите?

Когато мием с тежки препарати тигана, понякога те са толкова силни, че свалят не само остатъците от храна, но и покритието на тигана. След това след няколко измивания, повърхността започва да се отлепва и върху тях се появяват вредни сажди.

Това се дължи на факта, че при избора на препарати, рядко хората се зачитат в съдържанието на бутилката. А всъщност препаратите с по-естествени съставки не отстъпват по качество на другите, докато предпазват и съда ви, и вас.

Другото е използването на гъбата по неправилния начин. 

Да чистим агресивно тигана с грапавата част на гъбата не може да навреди на нас или дори на качеството на тигана. Но по този начин след това ще ви се наложи да готвите в тиган с развален вид. За това избягвайте да ползвате тази страна на гъбата при миенето на тигана.

Най-бързите и вкусни пърленки на тиган

Може би нещо откачено, но много готвачи не мият тиганите си. Изчакват въглеродните отлагания да се залепят за приборите, а след това отново готвят в същия тиган. 

Така те готвят спокойно върху образувалия си слой храна.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес