Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя принцеса си според зодията? Част 1

15 май 2022, 09:20 часа

Във всяко момиче и във всяка жена се крие една принцеса. Дали тя е независима, смела, борбена, капризна, нежна, мила, зависи от много неща. А до някаква степен и от звездите. Ето коя принцеса си според зодията и с кое качество най-много се отъждествява тя:

ОВЕН - Мерида
Мерида е храбър боец, който скача смело в битки без да знае как ще приключат. Накратко, тя е истински Овен. Неслучайно филмът за Мерида се казва “Храбро сърце”. Не бъркайте куража и безстрашието на Мерида с невежество. Тя знае какво е да се страхуваш, съмняваш, да се чувстваш слаб. Но като повечето горди Овни, тя се изправя смело срещу страха и не го показва. Накрая тъмнината само помага бляскавата й натура да свети още по-ярко.

ТЕЛЕЦ - Ариел
Ариел е истински ценител на красивите и материални неща. Е, това не е съвсем негативно качество. Ариел просто знае, като повечето Телци, че живот без красота, комфорт и удоволствие не може да е пълноценен. В крайна сметка, нали всички ние обичаме приказките точно заради разкоша, красотата и блясъка на героите и обстановката, в която живеят.

БЛИЗНАЦИ - Анна
Да бъдеш затворен в мрачен дворец с години е най-големият кошмар за Близнаци. И все пак, тези енергични хора знаят най-добре как да се справят с такова монотонно съществуване. Анна е типичен представител на Близнаци. Лишена от приятели, тя разговаря с картините, спуска се по перилата и се съхранява емоционално. Разбира се, подобни действия не могат да се сравняват с истинския живот. Когато денят на коронацията идва най-сетне заедно с хората на Арендел в нейния свят “за първи път и завинаги”, Анна кипи от вълнение. Като повечето Близнаци, тя е изключително социално същество - толкова социално, че дори се сгодява преди края на нощта. 

РАК - Пепеляшка
Макар претрупана от домакински задължения, Пепеляшка намира време да направи малки обувчици за мишките, които нарича най-добрите си приятели. Ето така действат Раците. Те дават, дават, дават, дори когато имат много малко. Поради това някои хора се възползват от добротата им, която е най-голямата им сила. Щедрата природа на Раците идва от дълбоката им вяра в любовта, която е основата на целия им живот. Доведеното семейство на Пепеляшка може да я тормози, но любовта към родителите й и харизматичните същества, които стават нейни приятели, я поддържа.

ЛЪВ - Моана
Лъвовете са хора с големи мечти и сила да ги постигнат. Никоя друга принцеса не олицетворява тези черти като Моана. Да, тя има много други прекрасни възможности. Но колкото и да обича острова, семейството и дори възможността да стане вожд, не може да избяга от притегателната сила на океана. И не го прави. Това не е бунтарско бягство - това е митично търсене. Много зодии не биха извървели това разстояние, но не и Лъвовете като Моана. Тя притежава упоритостта да се превърне от отмъстително божество в любяща богиня.

ДЕВА - Тиана
Докато някои принцеси имат смътни мечти за бягство, романтика и “приключения някъде далече”, Тиана има ясни цели, които преследва. Тя мечтае да си отвори ресторант откакто е малко момиче. След години работа на много места, спестява всяко пени. Забравя за забавления, социални събития, за да успее да отвори Двореца на Тиана във финалните сцени на “Принцесата и жабата”. Трябва да си истинска методична Дева да направиш подобно нещо - особено, след като си се превърнала в жаба.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес