Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е вашата най-силна чакра според зодиакалния знак?

11 юни 2022, 21:10 часа

Думата чакра произлиза от санскрит и означава буквално “колело от енергия”. Според вярванията, колкото по-равна е добрата чакра с нашата аура, толкова по-здрави, силни и енергични ще сме. Първичните чакри са седем и се отразяват на нашата същност и съществуване.

Вижте коя е вашата основна чакра според зодиакалния знак и върху какво да се съсредоточите, за да постигнете най-добрата си версия.

Овен - трета чакра

Третата чакра е чакра на слънчевия сплит. Намира се над пъпа и се свързва с интуицията.

Телец - четвърта чакра 

Четвъртата чакра е сърдечната. Именно от там идва способността ви за състрадание към околите, помощта ви и дори влечението ви към луксозния начин на живот.

Близнаци - пета чакра

Петата чакра е на гърлото. Тя е основният ви източник на енергия и вашата най-голяма сила е словото - чрез думите може да постигнете немислими успехи.

Между тези двойки зодии винаги ще има неустоимо ПРИВЛИЧАНЕ

Рак - шеста чакра

Шестата чакра е чакрата на третото око. Тя се свързва с психическия център на душата и е под влияние на Луната. Може да ви се случва често да имате видения или дежа вю и да усещате предстоящи събития. За да поддържате силата си, грижете се веждите ви винаги да са добре почистени и непокрити.

Лъв - седма чакра

Седмата и последна чакра е известна с името Корона чакра - управлявана от силата на слънцето. Тя се разпростира над главата ви и ви помага да взимате най-правилното решение и да се придържате към правия път.

Дева - пета чакра

Петата чакра, както вече казахме, е чакра на гърлото. Най-добре се чувствате, когато нямате никакви проблеми и раздразнения с гърлото. Вие сте директни и искрени, хората ви се доверяват заради думите, които изричате.

Везни - четвърта чакра

Сърдечната чакра позволява на Везните да създават силни и стабилни хармонични отношения с околните. Тя ви помага и при творчески дейности.

4-те зодии, които се държат естествено на романтична среща

Скорпион - трета чакра

Чакрата на слънчевия сплит е основна сила и за Скорпионите. На нея се дължат силният стремеж към власт и сексуалните наклонности.

Стрелец - втора чакра

Втората чакра откриваме чак при Стрелеца. Тя е пъпна (сакрална) чакра и изпълва човек с оптимизъм, добро настроение, сила, а дори е свързана и с бременността и сексуалната възбуда.

Козирог - първа чакра

Първата чакра е наречена коренна. Тя поддържа стабилността, мотивацията и дисциплината, за да постигате всички мечтани успехи.

Водолей - първа чакра

Първата чакра - коренната, при Водолеите влияе и помага за осъществяването на мащабни проекти, които носят наистина огромни блага за представителите на знака.

Риби - втора чакра 

Втората сакрална чакра се намира в пъпа и има най-голямо влияние върху Рибите. На нея дължите големия си оптимизъм и интуитивността си.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес