Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои зодии са най-склонни към депресия?

24 април 2022, 18:25 часа

Състоянието на депресия  води до тревожни мисли, безпокойство, постоянна тъга и липса на желание за извършване на ежедневните дейности. Засяга психичното здраве на хората и има огромно въздействие върху емоциите и физиката.

Астролозите имат своето обяснение и намират връзката между различните зодии и склонността към депресия. Всичко зависи от степента на емоционалност и чувствителност. Някои хора са склонни към по-честа депресия, защото са чувствителни, а други, притежават индивидуални черти като песимизъм или ниско самочувствие, което отново води до състояние на депресия.

Ето и кои са зодиите, склонни към по-честа депресия:

Риби

Родените под този знак много често изпадат в депресия. Склонни са към депресивност, която ги следва от самото рождение, заради желанието им да бъдат мъченици и да извършват саможертва. Те са силно обичащи и тази любов може да бъде разрушителна за тях самите. Често се самосъжаляват и живеят в облаците. Гледат на ежедневието през розови очила и действителността за тях е силно разочароваща.

Когато не могат да контролират живота си, изпадат в депресия. Избират страданието, въпреки че на лицето им грее усмивка, а главата им е винаги вдигната високо. За да се справят с депресивните състояния, трябва да спрат да се опитват да са харесвани от всички и да не бъдат жертва във всяка ситуация.

Тези 3 ЗОДИИ могат да очакват много щастие това лято

Рак

Раците също са склонни към проява на депресия и мрачни мисли. Те са чувствителни и състрадателни, но често усещат, че са непотребни за останалите. Родените под тази зодия имат нужда да бъдат обичани, нуждаят се признание, за да бъдат щастливи. При тях депресията изхожда от желанието им да са занимават с живота на другите. Липсата на контрол над всичко ги кара да бъдат тъжни. Раците трудно разказват за своите емоции и преживявания. Обикновено страдат, обгърнати в мълчание и изпадат в депресия. Ако са заобиколени от семейството и любимите хора, връщат желанието си за живот и усмивката на лицето.

Ако се влюбвате в тези зодии, по-добре да внимавате с тях!

Скорпион

Това е изключително емоционален знак, който преживява всичко дълбоко в сърцето си. За никой не е изненада, че те често изпадат в депресия. Скорпионите са в постоянно ангажирани с някакви емоции в личния си живот. Когато връзките им не вървят, изпадат в тъга и тревожност. Остават сами, отчуждават се от другите и изпадат в депресия. Но не очаквайте, че скорпионът ще признае негативните си емоции. Той ще отрича, защото се страхува да не разберат слабото му място и да не го използват срещу него. За да избегне депресията, скорпионът трябва да се опита да доверява чувствата си на близък приятел и споделя страховете си.

Най-добрите черти на всяка зодия

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес