Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са лошите черти на зодия Рак?

07 ноември 2022, 22:33 часа

Всеки човек и всеки зодиакален знак си има своите силни и слаби страни, предимства, недостатъци. Тук ще се опитаме да представим негативните черти на зодия Рак.
Хората от този знак са много чувствителни, състрадателни, всеотдайни, но в същото време и доста сложни. Приемат всичко много навътре, което води до доста противоречиво поведение. 

ПЕСИМИСТ

Ракът е склонен да се откаже още преди да е опитал. Вижда лошата страна на монетата и дълбоко се страхува от провал. За него чашата е по-скоро наполовина празна, отколкото наполовина пълна. Затова често говори за евентуалните резултати от дадено начинание, преда да се пробва.

С ПРОМЕНЛИВО НАСТРОЕНИЕ

Ракът е усмихнат, щастлив и в добро настроение, но само след няколко минути рязко се разстройва. Дори без основателна причини. Не се тревожете, ако Ракът до вас действа така. Това е просто една от неговите характерни черти. Тази променливост на настроенията му пречи да се фокусира върху съществените неща и ежедневните му ангажименти.

Каква ще е есента за зодия Рак?

ИРАЦИОНАЛЕН

Ракът е толкова емоционален, че понякога това му пречи да взема разумни и логични решения. Чувствата и емоциите го владеят, а не логиката и разума.

ОБСЕБВАЩ

Ракът се привързва много лесно към хората край него и му се иска непрестанно да е с тях. Изпитва силен страх от изоставяне, всъщност това е най-големият му страх. Иска да е край всичко, което обича и да не се отделя от него. Това може и да е позитивно качество, защото всъщност Ракът е всеотдаен, любвеобилен и готов на всичко за половинката си. Но го прави и доста обсебващ, което ще подразни партньора му, особено ако има нужда от малко повече въздух за себе си.

ЗАЯЖДА СЕ ЧЕСТО

Струва ви се, че Ракът винаги е готов да се заяжда. Държи се като малко дете и се заяжда за всичко, дори за дребни неща. 

Кой би повярвал, че зодия Рак има такива качества

ПОДОЗРИТЕЛЕН

Ако имате връзка с Рак, това е една от първите черти, които ще откриете. Ракът е много подозрителен и мнителен към партньора си. Ще се опитва да ви следи и контролира: къде ходите, с кого се срещате, всяка подробност от това къде сте, когато не сте заедно.

ПОТИСКА ЧУВСТВАТА СИ

Ракът е много чувствителен и емоционален и ясно го осъзнава. Затова не винаги изразява външно какво изпитва. Опитът и страхът му от провал му подсказват, че трябва да е внимателен, за да се предпази от евентуално нараняване. Често другите не могат да го разберат и приемат тази му черта като липса на искреност и откритост. А той просто си създава защитна стена, за да не го наранят за пореден път.  

ПРИКРИВА ИСТИНСКАТА СИ СЪЩНОСТ

Подобно на предишното качество, Ракът крие не само чувствата, но и цялата си истинска същност. Това може да накара другите да го приемат за надменен и високомерен. Не, не е това. Ракът просто се щади. Хората, които са близо до него, знаят това. 

Кои са хубавите качества на зодия Рак, за които много хора не знаят?

СТРАХ ОТ ОТХВЪРЛЯНЕ

Има зодии, които обичат свободата и независимостта и могат да живеят щастливо сами. Има такива, които винаги трябва да са с някого. Ракът е от втория вид. Един от най-големите му страхове е да не бъде отхвърлен. Трудно му е да направи първата крачка във всичко. Предпочита да действа с малки и добре обмислени крачки, преди да предприеме нещо, за да е сигурен, че няма да го отхвърлят.

СЪРДИ СЕ ЛЕСНО

Ракът веднага ще избяга от разговор, хора и ситуации, в които не се чувства комфортно. Дори ако някой го обиди, разстрои или го кара да не се чувства комфортно, той предпочита да се оттегли. Хората, които го познават, трябва да премислят преди да кажат нещо, защото лесно се обижда, дори за най-дребни неща. 

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес