Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Като нова: Само 2 съставки, с които да почистите ютията

29 май 2024, 22:39 часа

Използването на парна ютия може да доведе до натрупване на варовик и други замърсявания, които могат да я повредят ютията и да доведат до по-слаб ефект на парата.

Вижте още: Честа грешка: Как омекотителят може да повреди пералнята ви

Преди да започнете процеса на почистване на парната ютия, проверете безопасността, т.е. температурата на ютията и връзката с електричеството. Ако е включена, изключете я. След това почистете панела с влажна кърпа, за да отстраните мръсотията и остатъците от варовик.

За да премахнете варовика, вземете равно съотношение вода и оцет и направете разтвор. Леко навлажнете кърпата в разтвора на оцет и разтрийте желязната плоча. Внимавайте разтворът да не влезе в контакт с други части на ютията, различни от плочата, тъй като това може да причини повреда.

След почистване на ютията, предотвратете повторно зацапване, като използвате дестилирана вода вместо обикновена вода. Дестилираната вода не съдържа котлен камък, който може да остави следи върху желязната плоча. Освен това след използване на ютията винаги изпразвайте резервоара за вода, за да избегнете образуването на мухъл.

 Вижте още: Лесен трик, с който да почистите дивана: И най-упоритите петна ще изчезнат

Освен това проверявайте редовно водния филтър и го сменете според инструкциите на производителя. Ако не сменяте филтъра редовно, водата, използвана в ютията, може да е нечиста и върху плочата ще се натрупа мръсотия.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес