Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв цвят червило да използвате, за да не изглеждат зъбите ви жълти?

25 януари 2024, 15:33 часа

В търсене на идеалния грим, който да придаде свеж вид на лицето и да се погрижи за външния вид, много жени забравят за един от най-важните аспекти – цвета на червилото. Гримьорът Мел Белс сподели интересно прозрение в канала си, разкривайки тайната за избора на правилния нюанс на червилото, с който да се предотврати пожълтяването на зъбите.

Забелязвали ли сте някога, че някои нюанси на червилото карат усмивката ви да блести по-ярко на снимките, докато други могат да накарат зъбите ви да изглеждат доста жълти? Това е много неприятно, особено ако снимката е скъп спомен, а вие изглеждате нелепо.

Знаете ли от какво се прави червилото?

И отговорът на този въпрос се превърна в ключ към това как да създадете перфектния грим за поддържане на снежнобяла усмивка, споделят гримьорите.

Оказва се, че топлите нюанси, като портокал или праскова, могат визуално да извадят повече жълто от зъбите, което не придава на усмивката желаното излъчване. Никой не иска да изглежда на снимката така, сякаш не е мил зъбите си от седмици.

За да подчертаете снежнобяла усмивка, трябва да изберете червила в студени нюанси. Тези нюанси, благодарение на техния син подтон, са в състояние да неутрализират жълтеникавостта, придавайки на зъбите по-бял оттенък. Нюансът на червилото е важен: колкото по-контрастен и наситен е цветът, толкова по-бели ще изглеждат зъбите ви.

Кой цвят червило ще ви освежи и кой визуално ще ви състари?

Как да разберете дали червилото има топла или студена основа?

Гримьорът предлага интересен начин да установите каква е основата на червилото. Трябва да тествате нюансите на предмишницата. Червилата със студени тонове, казва тя, ще изглеждат по-дълбоки и по-богати, докато топлите тонове могат да придобият бронзов оттенък.

Друг метод е да нанесете мостра червило до ярко син предмет, като топ. Ако цветът изглежда приглушен, това е студено червило, което ще придаде на зъбите ви перлено бял оттенък. От друга страна, ако мострата на червилото се конкурира с ярко синьото, вероятно е топъл нюанс, който може да накара зъбите ви да изглеждат жълти.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес