Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е легендата за Дама Пика

31 януари 2022, 08:40 часа

Всичко свързано с мистицизям, очарова, ужасява и предизвиква голям интерес за цялото човечество повече от хилядолетие. Хората обичат филми на ужасите, страшни истории и мистични събития, които носят нещо необикновено и нереално. Невъзможно е да се каже с какво е свързано, но си струва да се отбележи, че човек често е привлечен от нещо, за което никога не е чувал и никога не е виждал. Същото може да се каже и за легендата за "топ" жената. 

Коя е Дама Пика? Откъде идва този мистичен персонаж?

Със сигурност почти всяко дете и възрастен е чувал за нея. Легендата най-вероятно се е родила заради тестето карти Таро. Все още не е ясно защо топ дамата се нарича вещицата и жената, която носи зло и ужас. Може би поради факта, че е донякъде мистериозен и зъл образ на картата, а може би всички разговори около нея започнаха заради цвета, който е символ на злото, негатива и смъртта. Въпреки факта, че няма единна гледна точка, топ дамата все още се нарича вещицата, носеща зло и негатив.

Вяра в съществуването на Дама Пика

Струва си да се каже, че много хора спряха да възприемат Дама Пика като нещо несъществуващо и измислено, а напротив, започнаха да вярват в нейната материалност. Както знаете, нашите мисли са материални, така че може би виждането на жената, изобразена на картата като действителна фигура, е превърнало дамата в ужасна реалност за тези, които са склонни да вярват в нейното съществуване.

Защо се казва Дама Пика?

Трябва да знаете защо хората решават да призоват този мистичен герой.

Дама Пика е фигура, която предизвиква голям интерес сред възрастни и деца. Легендата гласи, че ако някой вярва в съществуването ѝ и иска да я види, може да го направи. Остава въпросът: защо да и я викаме?

Една от тези версии казва, че призоваването на Дама Пика ще помогне да ни се изпълни всяко желание, благодарение на този мистериозен и мистичен персонаж. Въпреки това си струва да запомните - това е просто легенда, която не гарантира, че всички желания ще се сбъднат. 

Как изглежда Дама Пика?

На практика всички млади хора обичат и разказват истории за призраци. Дама Пика е един от най-известните и широко разпространени мистични персонажи, който предизвиква страх у едни, интерес у други и уважение у трети.

На практика всеки се интересува как изглежда. Обикновено се описва по различен начин, но във всички истории има няколко сходни черти на външния вид: тъмна коса, черно облекло, бледо лице и т. н. Фактът, че всеки описва тази дама по различен начин, се дължи на това, че всеки човек рисува определена картина за себе си, преди да извика този мистичен персонаж. Следователно всеки вижда нещо възможно най-близо до неговото въображение и идеи.

Струва си да се отбележи, че официалната наука отрича, че съществуването на Дама Пика е възможно.

Дама Пика е мистичен персонаж, който предизвиква много емоции и мисли. В него се носят легенди, хората говорят за среща с нея. Дали тя е истински герой? Струва ли си да се вярва, че той може да изпълни желание и дори да убие? Всеки човек има свой собствен отговор на този въпрос, защото мислите ни са материални.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес