Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как разликата във възрастта между мъжа и жената влияе на връзката им

05 април 2024, 21:33 часа

Хармонията в една двойка, разбира се, зависи от емоционалната гъвкавост на партньорите и способността им да се договарят. Но все пак съществуват определени статистически данни.

Любовта може да избухне между всички хора, въпреки датите на раждане и социалния им статус. Но дали такъв брак ще бъде щастлив - или е по-добре да се насладите на моментите на страст и да потърсите по-подходящ партньор? Как ще се развие връзката, ако има разлика във възрастта между жената и мъжа, научете в тази статия.

Идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената

Смята се, че най-силните брачни съюзи се създават, ако мъжът е по-възрастен от съпругата си с 2-5 години. В този случай умственото развитие на партньорите е приблизително еднакво. А мъжът вече е способен да застане начело на семейството, той ще предпазва половинката си от несгоди, като същевременно няма да упражнява силен натиск. Но ако партньорите са вече възрастни и са преминали тридесетгодишната възрастова граница, тогава е възможен силен брак между връстници.

Щастлива ще бъде двойката, в която жената е малко по-възрастна от съпруга си, защото на тази възраст мъжът става самостоятелен. А за тридесетгодишната жена, за разлика от младото момиче, представителите на противоположния пол, които са малко по-млади, изглеждат привлекателни и интересни.

Няколко признака, че вашата връзка ще има УСПЕХ

Ако възрастовата разлика между мъжа и жената е повече от пет години

Все повече са браковете, в които съпругата е много по-възрастна от съпруга. Обществото става все по-толерантно към такива двойки, а дамите вече запазват свежестта и привлекателността си много по-дълго. Такъв съюз ще бъде силен, ако...

- и двамата партньори са удовлетворени от доминиращата роля на жената като по-интелигентна, опитна и често финансово обезпечена;
- съпругът, въпреки младата си възраст, става глава на семейството, а жената му позволява да взема решения;
- партньорите са преминали границата от четиридесет години, когато разликата от пет до десет години не е толкова значителна.

Но още по-често се срещат съюзи, при които възрастта на господина е много по-голяма от тази на съпругата му. Младата партньорка привлича към такъв мъж свежестта и наивността. Момичетата сключват такива бракове, очаровани от мъдростта на зрелия любовник и неговия опит в решаването на проблеми. Младата жена се чувства защитена: по-голямата част от връстниците ѝ едва ли могат да ѝ предложат стабилност, включително и материална.

Какво включва перфектната връзка?

Слабостта на неравностойните бракове е, че по-младият партньор иска забавления и партита, а по-възрастният - тишина и спокойствие. Причина за кавгите могат да бъдат различни житейски цели, възгледи, интереси.

Не по-маловажен фактор е меркантилността на по-младия партньор. Липсата на ярки впечатления (включително в леглото) може да изисква компенсация от младата съпруга. Нови дрехи, ремонт в апартамента, кола, забавления с приятелки... Един от нашите герои сподели трудната си история за това как се е опитал да задоволи новата си съпруга.

Ако мъжът е много по-възрастен от съпругата си, нотката на съмнението се внася от статистиката. Жените живеят средно по-дълго и времето на щастлив съвместен живот може да е много кратко.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес