Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем торбичките под очите след плач

24 март 2022, 15:30 часа

Ако сте се събудили с подпухнали очи, защото сте спали лошо или сте плакали и бързо трябва да заличите следите, ние ще споделим някои средства за бързото им облекчаване и подобряване на външния ви вид.

1. Увити в кърпа кубчета лед

Поставянето на нещо много студено върху клепачите и областта на очите ще помогне за намаляване на възпалението. Въпреки това, не нанасяйте кубчетата лед директно върху кожата, защото това може да причини сериозни травми, дори рани. Увийте ги в кърпа или накиснете памучна кърпа в купа с ледена вода и след това я задръжте над очите си за не повече от 10 минути.

2. Резенчета краставица

Този зеленчук – краставицата, съдържа сериозно количество вода, което моментално хидратира кожата и предотвратява натрупването на течности в областта около очите.

Нарежете няколко резенчета и ги поставете върху очите, докато се нагреят до телесната ви температура. Ефектът ще бъде още по-добър, ако ги поставите във фризера за няколко минути, преди да ги наложите върху себе си.

3. Чаени пакетчета

Тази напитка обикновено съдържа кофеин и теин, които намаляват отока. Освен това действат и срещу зачервяване.

За да се възползвате от полезните свойства, пригответе пакетче чай. Когато се охлади или е поне със стайна температура, поставете го върху очите си.

Можете също да го поставите в хладилника и да го използвате, когато почувствате, че имате нужда.

Препоръчваме ви да използвате черен чай, зелен чай или чай от лайка, за да получите най-добри резултати.

4. Картофи

Суровите картофи имат добро количество вода и бързо се хидратират. Нарежете картофа на тънки филийки и ги поставете върху клепачите или под очите. Оставете ги да действат 10 минути или докато достигнат телесна температура.

5. Зехтин

Поставете няколко капки върху пръстите си и масажирайте с кръгови движения, докато маслото се абсорбира напълно. Други опции са бадемово или рициново масло, с големи овлажняващи сили.

Торбичките под очите са една от чертите на лицето, които могат да ни накарат да изглеждаме по-възрастни или дори да изглеждаме тъжни и уморени. Но нормално ли е тези подутини да се появяват и на долните клепачи?

Въпреки че това естетическо състояние обикновено е много неудобно за много хора, образуването му се дължи на орбиталната мазнина, която се появява под очите и която всеки човек произвежда, най-вече – при преумора и плач.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес