Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да избегнем махмурлука – тези трикове ще ви спасят на сутринта

17 януари 2022, 18:48 часа

Несъмнено много от нас са имали тежки сутрини след употребата на алкохол предишната вечер. Но не на всеки влия еднакво – едни се напиват по-бързо от други, трети пък въобще не ги хваща. Ето как да си помогнем с някои трикове срещу махмурлука.

Винаги хапвайте

Не пропускайте да ядете преди парти. Когато пиете на празен стомах, обработката става мигновено и се напивате дори от една чаша. Хубаво е храната да е богата на бавни въглехидрати (сладки картофи, черен хляб, тъмен ориз) и полезни мазнини (авокадо, салата със зехтин, риба), защото те се усвояват по-бавно от организма и ще предпазят стомаха ви от алкохолните напитки.

Тези храни ще облекчат симптомите на махмурлука

Избягвайте сладките напитки

Колкото повече захар има в съдържанието на питието или коктейла, толкова повече боли глава на следващата сутрин. Това е така поради разграждането на алкохола и захарта. Залагайте на чисти питиета без добавки и по възможност разредени със сок или газирана вода.

Хидратация

Алкохолът дехидратира тялото, затова от голяма важност е да приемате чаша вода на всеки половин час. По този начин естествено ще разредите концентрацията на спиртните напитки и ще предпазите тялото си от дехидратация.

Три начина за бързо справяне с махмурлука

Сода / Зелев сок

Зелев сок – питието на боговете сутрин след купон. Домашен народен лек срещу махмурлук, който действа ефективно.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес