Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каяк на сняг

06 февруари 2012, 12:02 часа

В събота се проведе второто състезание по каяк на сняг в България, организирано от клубовете "Изтрещтийм" и "Тудурини Брос".

30 мъже и 10 жени премериха сили по специално обезопасено трасе с дължина около 200 метра. Определянето на победителите беше на принципа на елиминации - т.е. на "оцелели" до финала.

Състезанието даде възможност на участниците да покажат своите технически умения с каяк, като не липсваха и ентусиасти, които се пробваха за пръв път.

Трасето започваше със стръмен участък за набиране на скорост, последван от остър завой с вираж. В последния участък, с малък наклон, състезателите трябваше да гребат мощно, за да победят по пътя до финала.

Състезанието по двойки беше допълнително предизвикателство, защото освен техника за гребане по лед трябваше да се демонстрира и тактика за изпреварване на съперника.

Някои от най-надъханите за победа, достигаха до финала, в лодка наполовина. Други го преминаваха заднишком, съпроводени от виковете на публиката, която подкрепяше своите фаворити.

Весела атмосфера, музика, шейни, домашни любимци, чай за всички и адреналин. Мекото време позволи на децата да се забавляват в снега, и да се спуснат по част от трасето с каяци, за специалната категория „Млад участник“.

 

 

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес