Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Житен режим? Ето защо може да бъде вреден...

04 февруари 2021, 18:55 часа

Напоследък всички са луднали по житния режим на Петър Дънов и всяка година по това време го правят, за да изчистят подкожните мазнини, да свалят някой и друг килограм и да пречистят тялото си. Има ли обаче рискове, които крие този режим? Да, както всеки друг! Ето какво може да ви причини:

1. Може да отслаби имунната ви система – в момента сме в много особен период, в който върлува COVID-19, наред с всякакви други вируси и грипове. Имунната ни система има нужда от пълноценна храна, така че да се пази от вирусите или ако пипне някой от тях – да има силите да се пребори. Зимата като цяло не е много подходящ сезон, в който да подлагаме тялото си на изпитания като гладуването.

2. Не се препоръчва за прекалено слаби хора – когато имате по-нисък процент мазнини в тялото, прекалено слаби сте и това ви е вродено, трябва много да внимавате на какви режими подлагате тялото си, защото можете да го изтощите до неузнаваемост. Хората, които имат ниско тегло, не е добре да гладуват, защото могат да навредят на нивото на кръвната си захар или да имат проблеми с кръвното налягане.

3. Непоносимост към различни храни – можете да имате нетолерантност към житото и глутенът, който се съдържа в него, но никога досега да не сте знаели това. Когато подложите тялото си толкова рязко на житния режим и имате проблеми с глутена, можете да си навлечете много неприятности.

4. Скоро сте прекарали заболяване – ако сте били болни от грип или ако сте имали някакво друго заболяване, не бива да подлагате тялото си на такива изпитания. Трябва да се храните здравословно и да помогнете на организма си да се справи и да се възстанови напълно.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес