Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитри начини да почистим микровълновата за секунди

09 март 2022, 10:30 часа

След всяка употреба е нужно да избършете микровълновата печка. Отнема секунди, а ще ви бъде много полезно и ще ви спести много усилия за в бъдеще. Благодарение на това просто действие до трудно премахване на замърсяване въобще няма да се стигне. Но какво ще стане, ако сте забравили да го направите в даден момент и след това се окаже много трудно да премахнете засъхналите остатъци? Вижте три лесни начина за почистване на вашата микровълнова фурна!

Изсушената или дори леко „запечена“ храна се премахва много трудно от микровълновата. Особено когато не го правите след всяка употреба и има повече замърсяване. За щастие има няколко начина да почистите микровълновата си фурна бързо и с малко усилия. Преди да започнете, извадете въртящата се плоскост или тавата и я измийте с топла вода. Отмийте упоритите остатъци със сода за хляб и топла вода.

Ето 3 начина за бързо почистване на вашата микровълнова фурна.

Знаете ли как да почистите микровълновата фурна с лимонов сок?

Изсипете 2 чаши вода в стъклена купа (или съд, подходящ за поставяне в микровълнова фурна). Нарежете половин лимон и изцедете сока от другата половина. Смесете ги с вода и поставете купата с тази смес в микровълновата. Нагрейте водата, докато стъклото се замъгли. Изключете уреда и го оставете, за да подейства парата за около 10-15 минути. След като това време изтече, отворете вратата и внимателно почистете микровълновата фурна с помощта на влажна кърпа.

А знаете ли как може да почистите микровълновата фурна с оцет?

Оцетът, подобно на лимона, помага за премахване на замърсяванията и за премахване на неприятните миризми. Той е и бактерициден. За да приготвите правилната смес, която да е наистина силна и ефективна, трябва да добавите 1/2 чаша оцет към 2 чаши вода. Сварете всичко това в микровълновата фурна и след около десетина минути избършете добе с влажна кърпа.

Може да използвате сода за по-упоритите замърсявания.

Някои зацапвания са по-упорити от други. Така че не всички замърсявания са в състояние да бъдат отстранени по описания по-горе начин. Най-упоритите от тях трябва да се избършат с влажна кърпа, която да е поръсена с малко сода за хляб. Използвайте за целта смес от вода и оцет в съотношение 50:50, за да почистите вътрешността на вратата. Не забравяйте да измиете всяка една част от микровълновата печка, само така ще постигнете блестящия резултат, който със сигурност търси всяка  домакиня!

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес