Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешките в грима, които ни състаряват

18 февруари 2022, 13:05 часа

Гримът, според много хора е своего рода изкуство, чрез което всяка жена създава свои собствен стил и визия. В козметиката има много и различни продукти, които ни помагат да прикрием несъвършенствата на лицето си, като петна, лунички или фини бръчки или да подчертаем хубавите му страни, като цвета и формата на очите или плътните розови устни. С течение на годините обаче, лицето ни се променя, кожата става по-суха и губи своята еластичност, бръчките се задълбочават и с любимото си червено червило и пудрата може повече да подчертаем дефектите на лицето си, отколкото да ги прикрием, а така без да искаме, добавяме няколко излишни години върху реалната си възраст. Кои са грешки, които допускаме при гримирането, които ни състаряват?

Опушеният грим винаги е на мода и подчертава очите и е идеален за вечерни партита. Тъмните му цветове обаче, ще добавят поне 10 години върху възрастта ви.  Но ако от години сте свикнали и обичате да се гримирате така, то във вече по-зрялата си възраст заложете на по-топлите тонове от палитрата, като бежово и кафяво, които ще стоят по-естествено и ще подчертаят много добре погледа ви.

Използването на пудра, след една определена възраст, също състарява много. Причината е, че този продукт се наслоява във фините линии на лицето и така вместо да ги прикрие ги подчертава още повече. За да избегнете този ефект ви препоръчваме вместо пудра да използвате матиращ крем, който едновременно ще подхрани и хидратира кожата на лицето ви и ще го предпази от слънчевите лъчи.

Използването на тъмни на цвят червила, също е една от допусканите грешки при гримиране. Тъмнокафявото , червеното или лилавото подчертават фините бръчки около устните и така добавят някоя и друга година отгоре. За да имате свеж и младежки вид ви съветваме да използвате червила в натурални нюанси, като корал и розово или цвят праскова, които ще контрастират много добре с тена на кожата ви и ще придадат лек и приятен блясък на устните ви.

Тъмните нюанси на ружа също състаряват много и ако са в прекомерни количества могат да развалят иначе перфектната ви визия. За да постигнете един завършен и свеж младежки вид, ружът, който ще използвате, също трябва да бъде в светъл и неутрален цвят. Както при пудрата и червилото, така и тук заложете на бледо розовия, прасковен или бежов цвят, а ако използвате кремообразен руж ви съветваме да нанасяте малко количество от него на скулите и да го разнесете внимателно  и леко с върха на пръстите си.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес