Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готвачите правят ТОВА и картофките винаги са хрупкави отвън и меки отвътре

13 ноември 2021, 08:39 часа

В професионалната кухня не пропускат възможността да си послужат с някой и друг трик, благодарение на който храната е изумително вкусна и не можем да спрем да я похапваме. Истината е, че пържените картофки са любима гарнитура и хрупкав деликатес, независимо колко калорични са те. Ако обаче ги похапваме с мярка, не е проблем. Нужно е единствено да се придържаме към разумна консумация, така че да не навредим на фигурата си.

Днес ще ви издадем един трик, благодарение на който готвачите в професионалните кухни успяват да ни поднесат истинско удоволствие, докато похапваме от пържените картофки, приготвени от тях. Коричката им е божествено хрупкава, а отвътре са меки и вкусни.

Полезни ли са пресните картофи за вас?

Как готвачите постигат съвършен вкус на пържените картофки?

Става въпрос за лъжичка от една добре позната на всяка домакиня съставка, а именно оцетът. Добавете от киселата подправка по време на пържене и ще постигнете точно този ефект – хрупкава коричка и мека вътрешност, наподобяваща пюре.

Всичко е много просто. Действайте както обикновено. Обелете, измийте и нарежете картофите в желаната форма. След това ги оставете да се накисват за 15-20 минути в литър вода и 2 с.л. оцет.

За предпочитане е през това време картофките да са на студено място – пъхнете ги в хладилник.

След това изцедете водата и ги подсушете в кухненска хартия или чиста кърпа. Пържете както обикновено в предварително загрята мазнина.

Гарантираме ви, че крайният резултат ще бъде перфектен. От киселата подправка няма да има и следа, а коричката на картофките ще е толкова хрупкава и златиста, че дори ще ви бъде трудно да спрете да ги похапвате. Сега е моментът да пробвате!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес