Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Години затвор за целувка - вижте къде

19 октомври 2017, 06:40 часа

Френски гражданин на около 30 години и тунизийка на около 40 години бяха осъдени от апелативен съд в страната за неприлично поведение, след като полицаи ги арестували заради целувка в автомобил. Двамата обвиняеми твърдят, че дори не са се целували. Те бяха осъдени на първа инстанция на четири и два месеца затвор, а след като обжалваха, присъдите им бяха намалени с няколко седмици, но не бяха оправдани, уточнява БГНЕС.

Според говорител на прокуратурата, изнесеното в пресата за този инцидент, предизвикал широк отзвук, не било вярно. "Те не са били арестувани заради една целувка, били са голи в колата", твърди обвинението.

На заседанието в съда беше прочетен докладът от полицията, в който се казва, че двамата са правили секс в колата, когато са били арестувани. Обвиняемите твърдят, че полицаите са били груби, и че не е имало основание за арест, тъй като те само са се прегръщали в колата. Мъжът, който е високопоставен служител в компания от Марсилия, казва, че се опитал да заснеме агресивното поведение на полицаите, за да се оплаче, но не успял.

Защитата на мъжа и жената е поета от десетина адвокати, които настояват за тяхното освобождаване, както и за това, че са нарушени фундаментални права. Освен това те изтъкват, че делото е било водено с многобройни процедурни нарушения.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес