Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо НЕ трябва да публикувате самолетния си билет във Facebook

10 април 2019, 15:05 часа

Много хора искат да се похвалят с предстоящо пътуване и публикуват снимки на самолетните си билети във Facebook, Instagram и т.н. Това обаче крие голям риск. Експертът по безопасност на пътуванията Стив Ху обяснява какъв пред Bright Side.

Бордната карта съдържа повече информация, отколкото си мислите, включително поверителни данни и възможността за промяна или отмяна на резервацията.

"Реших да разследвам точно колко информация може да стане достъпна от една подобна снимка. Взех за пример кадър на пътник, който лети с Delta Airlines. Компанията публикува купища информация, включваща номер на електронния билет, референтен номер на резервацията, номер на редовен клиент и дори колко чанти сте чекирали.

Исках да проверя колко е уязвима системата и отидох на сайта на компанията – в графа „Управление на резервацията“ всичко, което беше необходимо е да се въведе име на пътника и номер на електронния билет или резервацията. Можех да видя всичко необходимо на бордовата карта, така че лесно успях да вляза и да видя цялата информация на пътника.

От тази информация можех да видя целия му маршрут, както и точно кога пътува – детайлите включваха номер на мястото, подробности за редовен клиент и номера на билетите", описва експертът.

Той успял да открие и пълна разбивка на ... ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес