Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чиста кожа = прости правила за здраво лице

12 февруари 2022, 18:20 часа

Проблемната кожа не е проблем само на тийнейджърите. Често досадните обриви смущават възрастните и вече добре изградени момичета и жени. По пътя към здрава и красива кожа на лицето нежният пол доста често прибягва до самолечение. Такова не само не дава желания резултат, но, напротив, още повече влошава ситуацията. В този случай е най-добре да не пестите пари и да посетите козметик.

Предимството трябва да се даде на дерматолог, който се занимава с козметика. Резултатът е в това, че чистата кожа на лицето няма да закъснее. Или поне ще може да видите ясно подобренията.

Здравословното хранене е основното правило за чиста кожа

Учените от цял ​​свят спорят за опасностите от недохранването, което има пряко отрицателно въздействие, върху състоянието на кожата на лицето. Може да подкрепите всяка една от гледните точки, но фактът, че нездравословната храна причинява непоправим отпечатък, върху тялото като цяло е неоспорим. Разбира се, състоянието на кожата е пряко свързано със състоянието на цялото тяло, особено на такива „фини“ части като лицето.

Водещи диетолози от много години споделят единодушно за необходимостта от водата, за нормалното функциониране на здравото тяло.

Всички ние сме попадали на десетки, дори стотици статии, блогове, лекции и други материали, посветени на H₂O и предимствата й.

Формулата е доста проста: поне 2 литра на ден. Що се отнася до храненето, не напразно хората казват: „ти си това, което ядеш“.

Нормалната диета на здравия човек трябва да се състои от балансиран комплекс:

- протеини;

- въглехидрати;

- мазнини.

В храната това се изразява в наличието на следните зеленчуци, плодове и други храни:

- пилешко филе;

- чисто месо;

- плодове (поне 1 ябълка на ден);

- зеленчуци;

- горски плодове;

- яйца;

- ядки;

- млечни продукти.

Момичетата, склонни към образуване на акне трябва да ядат по-малко въглехидрати и изцяло да забравят за млякото. В диетата задължително трябва да присъстват зелен чай и кисело зеле. Освен храната е много важно да се обърне внимание и на хигиената на лицето.

Продукти за грижа

Обикновено красивата и чиста кожа има най-примитивните отзиви. За да избегнете подигравки и нашепвания от "доброжелатели" за проблемните обриви е необходимо да обърнете специално внимание на грижата за кожата по лицето. Ето няколко правила, които е важно да спазвате ежедневно:

1. Не използвайте кремове, съдържащи витамини А и В. Те не са от полза, тъй като не се абсорбират от кожата.

2. Измийте лицето си с алкални продукти. Такива "елейсири" стесняват порите.

3. Не докосвайте лицето си с ръце.

4. В никакъв случай не изстисквайте пъпки!!!

5. Измийте лицето си със студена вода, преди да премахнете грима. Ще стесните порите.

6. Използвайте възможно най-малко грим.

7. Ако не е възможно напълно да се откажете от козметиката, дайте предпочитание на естествените органични алтернативи.

8. Обтривайте лицето си с лед от зелен чай.

9. Не поставяйте мазни маски.

10. Посетете козметик!

Дори и да не е възможно редовно да посещавате специалист, можете да се грижите за проблемната си кожа у дома. Не е необходимо да плащате за скъпи лекарства и салонни процедури. Основното нещо е да се съсредоточите, върху резултата! Придържайки се към всички тези правила и може да забравите за проблемната кожа. Наред с това можете да подобрите общото състояние на тялото, да го изпълните с жизненост и енергия. Обичайте себе си и своето отражение в огледалото и то ще ви се отплати с натура.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес