Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза и вкусна закуска - дайте я насам

30 април 2021, 07:20 часа

Коя е най-добрата закуска?! Тази, която се приготвя бързо, лесно и е божествено вкусна, разбира се! В забързаното ежедневие всеки гледа да сготви нещо практично, което става за колкото се може по кратко време.
Днес избрах да ви представя няколко бързи принцеси с кашкавал! 
Започвам с Царица Кашкавалка - една много нетрадиционна рецепта, но опитате ли я - честичко ще прибягвате до нея рано сутрин.

Ето какво ви е необходимо за приготвянето ѝ:

- филийки хляб

- кашкавал - около 200 грама 

- олио - 2 супени лъжици

- шарена сол - около 2 щипки

- брашно - 2 чаени лъжички

Начин на приготвяне: В купа смесете всички съставки и объркайте добре. Трябва да се получи нещо като кашичка. След това намажете на тънък слой на филийките и печете в слаба до умерена фурна. Обърнете внимание, че кашкавалките се запичат много бързо и внимавайте да не ги загорите! Поднесете със сос по избор или кисело мляко! 

Втората закуска е принцеса с кашкавал и шунка - корона в перлата на закусвалните. Какво ви трябва:

- филийки хляб

- шунка

- кашкавал 

- Няколко малки парченца масло (около 20 грама)

Как се приготвят: Наложете на тънки резенчета шунката върху филия хляб, отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал и върху него сложете 2-3 съвсем мънички парченца масло. Запечете до разтапяне на кашкавала на слаба до умерена фурна. Отгоре по избор можете да сложите шарена сол или сосче. 

Третата рецепта е за принцеси с яйце, сирене и кашкавал - вкусно, лесно и полезно. Какви ви трябва:

- филийки хляб (или багети)

- сирене (около 100 грама)

- кашкавал (100 грама)

- 2-3 яйца 

Начин на приготвяне: В дълбока купа разбийте яйцата и смесете с настъргания кашкавал и натрошеното сирене. Разбъркайте добре и ги намажете тънко върху филийките. Тук е мястото да кажа, че последния път ги приготвих с багети и станаха върховни! Препоръчвам да пробвате и вие!  Печете до готовност на умерена фурна.

Накрая нещо много различно - пържени филийки с яйца и кашкавал! Какво ви е нужно за приготвянето им:

- хляб - 6 филийки 

- кисело мляко - половин ч.ч.

- сода - 1 чаена лъжичка

- сол - 1 чаена лъжичка

- яйца - 1 брой

- брашно - половин ч.ч.

- кашкавал - около 100 грама

- олио (за пържене)

- бекон - около 150 грама

Сложете содата в киселото мляко и оставете да шупне. След това го изсипете в широка купа заедно с 50 мл вода, яйцето, солта, брашното.
Настържете кашкавала и го прибавете към останалите продукти. Разбъркайте до получаване на хомогенна гъста каша. Ако сместа е рядка, е нужно да прибавите още малко брашно, а ако пък е прекалено гъста - вода. Това вече на око ще го прецените. Загрейте олио в тиган и изпържете филийките, като добре потапяте и овалвате всяка в сместа. В същия тиган запържете леко тънки парчета бекон и поднесете заедно с филийките. Обърнете внимание, че бекона бързо изгаря, затова само леко се запържва!

Мирела Данева
Мирела Данева Отговорен редактор
Новините днес