Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британците използват по 60 ненужни думи дневно

16 юли 2012, 17:30 часа

Британците използват по 60 ненужни думи като "Може би" вместо "не" всеки ден, тъй като се опитват да избегнат конфронтацията и да разкрият истинските си чувства.

Вместо да говорят по същество британците залагат на заобиколните и скучни фрази, за да скрият това, което наистина мислят.

Проучване показва, че хиляди чужденци, идващи в Лондон за игрите, както и много туристи остават объркани, заради излишните думи и двойните значения, предаде БГНЕС.

1/3 от посетителите на страната признават, че се опитват да отгатнат това, което британците наистина чувстват. 46 на сто споделят, че биха желали британците да им говорят малко по-директно, например, като нюйоркчаните. Британският сарказъм е поставял почти половината от лондончаните в неудобна ситуация, след като е бил неправилно разтълкуван. Два на всеки пет случая завършват със скандал. Според проучването три четвърти от британците казват "може би", а всъщност имат предвид "не". 3/5 казват "добре съм", а всъщност си мислят "Не съм. Престани да питаш".

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес