Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без тъжни очи, бузи от цвекло и сбръчкана шия: Направете грим, който няма да ви обезобрази

19 ноември 2023, 17:07 часа

Професионалният гримьор никога няма да допусне такива грешки, но ние самите понякога ги допускаме, когато нанасяме ежедневен или вечерен грим. Ето списък с досадни грешки, които могат да съсипят цялата ви визия.

Ефект на тъжни очи

Образът на тъжния Арлекин се изпробва от онези, които автоматично слагат тъмни сенки  хоризонтално. Междувременно с помощта на грим винаги трябва да се опитвате визуално да повдигнете външния ъгъл на окото. В това отношение правилото е: всички линии трябва да са насочени нагоре по диагонал. Разнесете сянката към слепоочието, но под ъгъл от 45 градуса, като използвате полуплоска четка (не кръгла). Можете също така да нарисувате лека тънка стрелка, която ще бъде продължение на линията на долния ръб на миглите (не забравяйте, че рисуваме всякакви стрелки с отворени очи).

Не забравяйте допълнително да създадете сянка в областта на горния неподвижен клепач - тук трябва да задълбочите цвета и да го повдигнете леко нагоре. Това ще създаде желания лифтинг ефект. И още едно правило: избягвайте очна линия на долния клепач - това определено добавя възраст.

Топ гримьор разкри тайните на грима, който ще скрие следите от недоспиване

Бузи от цвекло

Внимавайте с нюансите! Розовото със студени нюанси, нанесено твърде интензивно, ще придаде на визият ви комичен вид. На първо място избираме правилния нюанс на ружа. За светла кожа са подходящи бледорозови и прасковени тонове. Наситеното розово изглежда добре, ако кожата е леко тъмна. И накрая, за кожата с маслинови нюанси е идеален златист, сливов и кафяв руж.

Но за тези, които имат изразена пигментация след лятото или имат обилни лунички, разпръснати по лицето, е по-добре да избягват ружа по принцип.

Друга грешка е, когато ружът живее отделен живот на лицето, тоест границите са ясно очертани. В същото време чертите на лицето изглеждат остри и груби. Най-доброто решение: смесете ружа в линията на контура. Така корекцията изглежда завършена, пигментът преминава от един нюанс в друг, а върху лицето се създават необходимите акценти и обеми.

Тайните на перфектния грим на французойките

Възрастен ефект на врата

Много хора знаят, че е лошо, ако тонът, нанесен върху лицето, рязко свърши на линията на челюстта. Но грима в областта на шията и деколтето също трябва да бъде компетентен. Шията трябва да бъде добре овлажнена преди нанасяне на грима.. Не използвайте пудра като завършек.

Грим, който запълва

Тези с кръгло лице и изразени бузи трябва да бъдат особено внимателни, когато обмислят своя грим. Когато нанасяте грим, е по-добре да избягвате прекомерен „блясък“, който придава обем. Твърде ярките червила и агресивните контури в областта на устата са противопоказани.

Но визуално коригиране на овала на лицето с помощта на бронзант или контурна палитра е напълно приемливо.

Една линия

Забравете за точния контур на устните, ако не искате да изглеждате вулгарно. Цветът на молива трябва да съответства възможно най-точно на нюанса на червилото или гланца.

Излишната пудра навсякъде ще подчертае бръчките. Тези, които я прилагат под очите си, са особено изложени на риск.

Осветлението играе ключова роля при нанасянето на грим. Гримът, нанесен на грешна светлина, може изобщо да не изглежда така, както желаете.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес