Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате най-ярките и наситени червени яйца, боядисайте ги с това

07 април 2023, 17:42 часа

Едно от най-забавните занимания покрай Великден е боядисването на яйца. В него могат да се включат както възрастните, така и децата.

От край време съществуват много и най-разнообразни техники за боядисване. Повечето от тях обаче са обвързани с купешки бои, в които участват химични елементи. Много от родителите се страхуват да ги използват, най-вече заради децата.

Знаете, че боядисването на червени яйца е задължително. В миналото хората дори са оцветявали яйцата само с червени багри, символизиращи кръвта на Иисус.

Най-интересният метод за боядисването на яйца за Великден

Ако сте привърженици на естествените продукти, тази статия категорично ще ви се понрави. Днес ще споделим с вас как можете да постигнете наситено червен цвят и при това без да използвате боя за яйца.

Ето ги и натуралните продукти, които можете да използвате:

Сок от вишна

Сокът от вишна има сходно действие като това на цвеклото и червения лук. Яйцата се подреждат в тенджера, предварително покрита с кухненска кърпа. Изливат се два литра сок от вишна и се добавя сол и оцет. Варят се 10 минути след завиране и след това се остават върл суха повърхност да изстинат. Резултатът е невероятно красиви червени яйца, готови да ги подреждате в празнично декориран панер.

Червен пипер

Вторият метод е с червен пипер. Внимавайте да не объркате и да добавите лют червен пипер, защото не е изключено накрая яйцето да има пикантен вкус.

Трик, с който оцветените пръсти от боя за яйца мигновено ще се почистят

Добавете 4 с.л. червен пипер към водата в тенджерата. Подредете яйцата и поръсете с малко сол. Не забравяйте и лъжица-две оцет. Варите както обикновено.

Цветът на яйцата ще е пъстър и наситен - точно такъв, какъвто сте си представяли.

Надяваме се да сме ви били полезни и съвсем скоро да оцветите дузина ярко червени яйца, с които да украсите празничната трапеза.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес