Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 неща, които ще улеснят живота ви

12 август 2024, 20:32 часа

Любимото ни занимание е да си усложняваме живота. Казваме ви как да промените това, да изхвърлите всичко ненужно, и да се концентрирате върху това, което наистина има смисъл.

Правете списъци

Не е нужно да сте перфекционист, за да правите списъци. Между другото, ако искате, можете да подчините всичко на структурирането: когато отивате да пазарувате, не забравяйте да напишете на лист хартия какво ще купите - този подход ще ви позволи не само да не пропуснете всичко, но и за спестяване на пари. Много неща за вършене през следващите дни? Направете списък, за да не изпуснете нещо важно от поглед. Отивате ли на пътешествие? Посочете основните елементи от багажа си в бележник - определено няма да забравите нищо. Освен това, ако говорим за психологическо състояние, съставянето на списъци ще ви помогне да освободите главата си от ненужни неща, да се отпуснете, да си позволите да бъдете безгрижни и щастливи.

Освободете се от миналото

Разбира се, не бива да изгаряте снимки на бившия си - първо, в условията на градски апартамент този ритуал може да завърши много зле, и второ, танцуването върху пепелта на приключилата любов няма да ви спаси от неприятни спомени. Но премахването им от видно място е напълно възможно. Далеч от очите, както знаете... Погрижете се за настоящето си – докато живеете в миналото, започването на нов, безгрижен живот е напълно невъзможно. И ако е възможно, отървете се от подаръци, няма нужда да събират прах.

Ние, разбира се, не говорим за приятни спомени - напротив, те ни помагат да продължим напред, основното е да не се увличате твърде много от разглеждането на фотоалбуми, в противен случай рискувате да пропуснете нещо важно в действителност.

Ще настръхнете: Точни знаци, че карма от минал живот контролира сегашния ви

Изберете вашата среда

Винаги е добра идея да се освободите от общуването с хора, които ви карат да се чувствате неудобно. Ограничете се до среща с няколко приятели, които не ви отегчават. Прекарването на време дори с най-близките хора може да отнеме така необходимата жизнена енергия. Освен това, ако сте заобиколени от песимисти, които са недоволни от живота, хленчещи, твърде приказливи хора или енергийни вампири, е почти невъзможно да подобрите живота си.

Отделете време за себе си

Поне един ден в седмицата се посветете на любимия човек. Днес няма нужда да си уговаряте срещи, да вършите домакинска работа или да изпълнявате задължения към колеги – помислете за себе си и ще видите, че импровизираното уединение ще ви бъде от полза. Отидете в салон за красота или на пазар, изпийте спокойно чаша кафе в кафене, погалете котка или прочетете интересна книга. Невъзможно е да се направи всичко. Обяснете си това, веднъж седмично можете да забравите понятието „трябва“ и да си спомните „искам“. 

Обърнете внимание на цветовете

Оказва се, че цветовете оказват влияние и върху психологическото ни състояние. Например червеното ще ви зареди с енергия за целия ден, а синьото ще донесе така необходимата хармония и спокойна радост. Избягвайте нюанси, които ви дразнят – много е лесно, обградете се с любимите си цветове.

Слушайте тялото си

Струва ни се, че болката в гърба е следствие от заседналия начин на живот, а мигрената е реакцията на тялото към внезапна промяна на времето. Всъщност чрез различни болезнени усещания нашето тяло ни дава SOS сигнали. Послушайте го, най-вероятно причината е постоянна умора или фактът, че не правите това, което наистина искате. При първата болка спрете да насилвате тялото си, спрете за секунда, вслушайте се в тялото си - може би не е никак удобно да съществувате в ритъма, който сте избрали за себе си.

Как да постигнете най-добрия си живот, според зодията си?

Правете планове

Няма значение в кой период от живота, няма никакво значение. Планирайте пътуване до морето за следващото лято, започнете да спестявате пари за нова кухня - отидете в магазините за мебели, изберете, разгледайте внимателно и следващия уикенд решете да приготвите ново необичайно ястие, което ще изненада цялото семейство. Плановете и мечтите са възнаграждаващо нещо, защото те са тези, които ни провокират към постижения и качествени промени в живота.

Празнувайте живота си

Преди да си легнете вечерта, не забравяйте да си спомните всички полезни, добри и правилни неща, които сте направили днес и да се похвалите. Почистих пода - страхотно! Пристигнах на работа навреме - страхотно! Всяко малко нещо, което сте постигнали през изминалия ден, има значение. И не забравяйте за наградите, ако сте постигнали някакви резултати във всяка област на живота. 

Смейте се

“Знам, спасението е в смеха...”, пише в едно от стиховете си поетесата Вера Павлова. Смейте се и животът ще ви изглежда по-малко сив, отколкото е изглеждал преди. Обадете се на приятел с добро чувство за хумор, гледайте няколко видеоклипа в интернет с очарователни и забавни котенца, отидете на театър да гледате комедия. Смехът тренира мускулите на лицето и връща доброто настроение, ако то е изчезнало по някаква причина.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес