Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 причини да се усмихваме още по-често

13 август 2024, 09:33 часа

Чарли Чаплин е казал: „Ден, прекаран без усмивка, може да се счита за пропилян“, а сърдечните италианци са готови да се усмихват по цял ден просто така, без видима причина, без да се замислят какво дължат на постоянните си усмивки. Междувременно група учени от един от европейските научни университети прекараха почти десет години в изучаване на полезните свойства на усмивката, резултатите бяха наистина зашеметяващи. 

Усмивката е естествено средство за облекчаване на болката. Оказва се, че дори да разтегнете ъгълчетата на устните си в различни посоки без основателна причина, тялото започва да произвежда ендорфини, хормони на щастието. Въпреки очевидното име, ендорфините са отговорни не само за доброто настроение, но могат да заменят леки болкоуспокояващи. Разбира се, порязването няма да зарасне от само себе си за няколко минути, но е напълно възможно да облекчите усещането за парене само с усмивка.

Управлявайте настроението си: Магията на усмивката

Усмихвайки се, вие развивате мускулите на лицето си. За да останете винаги собственик на млада, тонизирана кожа, трябва да се усмихвате поне сто пъти на ден, това ще позволи на мускулите на лицето ви винаги да останат в добра форма и ще замени всеки от най-скъпите масажи в салон за красота.

Усмивката е треньор на зрението. Според изследвания усмихнатите хора много по-рядко страдат от рязко влошаване на зрението в млада възраст. Мускулната стимулация, която възниква по време на усмивка, не само движи повърхността на лицето, но също така изпраща сигнал до областта на нашия мозък, която е отговорна за зрението. Усмихвайте се по-често и забравете за скучните очила и контактни лещи.

Усмихването по-често означава освобождаване на емоции, които по някаква причина не са намерили изход преди, и просто казано, способността да се усмихвате в трудни моменти ще ви позволи да погледнете проблема от другата страна и много вероятно ще отвори пътища да го решим. Във всеки случай усмивката пред неприятностите е най-доброто решение. А за всичко останало можеш да мислиш утре.

Усмивката е източник на увереност. Ако се усмихваш, значи всичко е наред с теб. Дори проблемите да са се натрупали като непоносимо бреме, усмихнете се, спомнете си барон Мюнхаузен, който вярваше, че най-сериозното изражение на лицето е признак на глупост. Усмихвайте се, господа, усмихвайте се!

Зодии, които имат най-красивата усмивка в целия зодиак

Усмивката забавя сърдечната честота. Изненадващо, но факт: с чести усмивки сърдечният ритъм се нормализира, най-важният орган на тялото ни по чудо се успокоява и започва да работи равномерно, без видими сривове.

Усмивката е универсален език. Вероятно всеки от нас знае това, но по някаква причина никой не бърза да прибегне до усмивка, когато общува с хората. Дори без да знаете нито една дума на английски или френски, лесно можете да спечелите събеседника си само... като му се усмихнете. Да, и между другото, в Европа да се усмихвате просто така е признак на добри обноски. Не бива да гледате непознат, който ви гледа в метрото - просто се усмихнете, нека и двамата имате приятни спомени за целия ден.

Усмивката е ключът към хармонизирана работна среда. Ако се усмихвате често, това изобщо не означава, че сте тесногръд човек, напротив, усмивката ви кара да се чувствате добре, особено когато става въпрос за работа, защото по време на натоварения работен ден понякога искате да си починете. Бъдете сигурни, че вашата усмивка може да разсее всяка напрегната ситуация.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес