Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 маски за лице, които са подходящи за зимата

02 март 2022, 11:50 часа

През зимата кожата ни е зачервена, бели се и доста често е дехидратирана. Маските не са само за летните месеци, но и за този период. С тях можете да хидратирате кожата и да я направите по-устойчива на атмосферните влияния. В следващите редове ще научите ползите от маските и ще посочим осем лесни за приготвяне такива.

Ползи и предимства от маските за лице

Маските почистват и хидратират лицето. Те могат да ви помогнат да поддържате кожата здрава и чиста. Те имат и дълбоко почистващо действие на порите, което позволява на кожата ви да диша. Това ще помогне и на кожата да абсорбира по-добре различни кремове или лекарства, което да подобри общия вид на кожата.

Функцията на кожата да почиства мъртвите клетки също се подобрява. Втвърдяването на маските и след това тяхното отстраняване разширява кръвоносните съдове. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и подобрява общия вид на кожата.

Кожата ви ще бъде по-здрава и с блестящ вид. Способността на кожата да задържа влага също се подобрява.

Маските за лице трябва да се избират спрямо кожата на лицето. Има много видове маски, в зависимост от функцията, която трябва да изпълняват. Овлажняващите маски за лице са чудесни за зимна грижа. Те са подходящи за суха кожа и ще изгладят фините бръчки.

Лечебните маски за акне са подходящи и за чувствителната кожа. Те не само ще премахнат несъвършенствата, но и ще оставят кожата мека и приятна на допир. На пазара можете да откриете много маски за лице, но още по-голямо действие ще постигнете с домашно приготвени такива.

Зимни маски за лице

Ако кожата ви е много суха, то избягвайте маските, които съдържат зърнести продукти. За суха кожа са подходящи следните продукти: мед, портокалов сок, мляко, извара, бадемово масло, авокадо, банан и други зимни плодове. Ето и няколко рецепти за зимни маски:

1. Смесете половин чаена лъжичка мед с жълтъка на едно яйце и добавете чаена лъжичка сухо мляко. Разбъркайте докато стане еднородна смес и след това оставете за 20 минути. Накрая изплакнете.

2. За мазна кожа склонна към акне смесете половин чаена лъжичка мед с белтъка на яйцето и една чаена лъжичка извара. Добавете и глина, разбъркайте и нанесете върху лицето. Измийте отново след 20 минути.

3. Направете каша от зряла папая. Тя има омекотяващо действие и ще помогне за по-лесно отстраняване на мъртвите клетки.

4. Настържете моркови и след това нанесете към кожата. Измийте след 20 минути. Морковът е богат на витамин А и ще помогне на кожата през зимния месец.

5. Смесете авокадо с една лъжичка мед и кокосово масло, добавете и извара. Оставете за 20 минути и изплакнете.

6. Нужни са ви една супена лъжица пшенични трици, една чаена лъжичка прах от портокалова кора и извара и една супена лъжица гел от алое вера. Смесете ги, нанесете върху лицето и измийте след 30 минути.

7. Смесете мед с една чаена лъжичка портокалов сок и нанесете върху лицето, за да стане меко и гладко. След това измийте след 20 минути.

8. Последната маска се приготвя по следния начин: 3 чаени лъжички трици с по една чаена лъжичка смлени бадеми, мед, извара и розова вода. Измийте след 20 минути.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес