Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-те най-зловещи кътчета в света

31 декември 2022, 19:22 часа

Всички искаме да посетим най-красивите кътчета на земята, но ще се осмелим ли да надникнем и в по-мрачната част? Наравно с цялата заобикаляща ни красота се крие и сянка, която често се оказва по-зловеща от очакваното. На база проучвания от световни сайтове за вас сме подготвили класация с едни от най-зловещите кътчета на земята. Вижте кои са те и с какво се славят в следващите редове.

Мексиканският Остров на куклите

Единственото население на този изоставен остров се оказват стотици детски кукли. Историята на това земно кътче започва през 1950 година, когато човек на имен Хулиан Барера започва да събира кукли от боклука и да ги занася на острова, където ги закачал по дърветата. Постъпката му обаче не е случайна хрумка - направил всичко това в памет на малко момиче, удавило се преди това около водите на острова. Хулиан Барера загива по същия начин през 2001 година. Но колекцията му останала като наследство на острова. Някои от хората споделят, че куклите превишават над 1000.

Кои са най-страшните места по света, за които никога не сте чували?

Японският остров Хашима

През 1887 година това кътче служело като дом на немалко миньори, а години след това - през 1959 г., се превърнало в едно от местата с най-висок процент гъстота на населението. Залежите на въглища на острова обаче бързо се изчерпват - само 15-тина години след това мината на о. Хашима е закрита, а островът днес не е особено приветлив.

Църквата “Свети Георги”, Чехия

Всъщност това е изоставена през 1968 година църква в Лукова, Чехия. Причината е срутване на покрива по време на погребална церемония. До днес църквата не функционира, но известен артист на име Якуб Хадрава допринася за още по-зловещата атмосфера в църквата, като след изоствянето й моделира молещи се скулптори и ги добавя към интериора.

5 места в България, за които се смята, че са прокълнати

Парижките Катакомби

Вероятно повечето сте чували за подземната мрежа в Париж - безброй тунели и катакомби, в които се смята, че могат да се открият останки на над 6 милиона души.

Хълм на кръстовете, Литва

И макар самото име да звучи зловещо и да носи усещането за гробище и смърт, то всъщност символиката на този хълм се оказва точно обратната. Местното вярване е, че който постави кръст на този хълм, ще се радва на късмет в живота. Отдалеч обаче хълмът никак не изглежда така.

Гробище Чочила в Перу

Гробището е открито от археолози през 20-те години на миналия век. Зловещото тук е обаче, че всички останки от телата са открити в клекнало положение с широки “усмивки”.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес