Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 неща, за които дълбоко ще съжалявате след години

09 ноември 2017, 09:48 часа

В последните години от живота си дядо ми ставаше всяка сутрин в 7 часа, откъсваше цвете по време на сутрешната си разходка и го занасяше на баба ми. Веднъж реших да отида с него. Когато постави цветето на гроба ѝ, той ми каза: "Искаше ми се да ѝ бях носил свежи цветя всеки ден, докато беше жива. Щеше да ѝ хареса"." Това пише блогърът Марк Черноф в популярния си блог marcandangel.com.

Едно от най-ужасните неща в живота е да се обърнеш назад и да осъзнаеш, че си пропуснал невероятни шансове, че си бил прекалено зает да оцениш малките радости, че не си взел правилните решения. Марк посочва нещата, за които е най-вероятно да съжалявате след 10 години и как да не се стига до там.

1. Ще съжалявате, че не сте прекарвали достатъчно време с важните за вас хора.

Работата никога не свършва. След години няма да си спомняте ангажимента, който днес ви къса нервите, но може да сте съсипали връзките с близки до сърцето ви хора, ако ги пренебрегвате. Също така - когато сте с обичаните от вас същества, бъдете с тях на 100%, вместо през 5 минути да гледате телефона или Facebook-а си.

2. Ще съжалявате, че сте основали самочувствието си на мнението на другите за вас.

Повечето хора ни съдят на база неща, които са се случили в собствения им живот и които всъщност нямат общо с нас. Убедете се в истинската си стойност сами и ще привлечете хора, които ще я оценят.

3. Ще съжалявате, че сте отделили толкова време да впечатлявате другите.

След 10 години ще има ли значение каква марка дрехи сте носили днес? Не. Ще има значение как сте живели, как сте обичали и какво сте научили по пътя си.

Останалите неща в Expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес