Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 неща в апартамента, които говорят за добрия вкус на собствениците

24 февруари 2022, 11:55 часа

Интериорът на апартамент или къща може да разкаже много за собствениците ѝ. Според дизайнерите, само няколко неща в декора са достатъчни признаци на добър вкус. Те включват висококачествен текстил, ретро артикули и свежи цветя.

1.       Качествен текстил

Тъканите заемат значителна площ в интериора на дома, а завесите, килимите и възглавниците на дивана често се превръщат в акцентни елементи. За да направите доам си уютен, важно е да изберете разумно цветови комбинации и хармонично да паснете на текстила със заобикалящата среда. Ето защо, професионалистите съветват да замените синтетичните кувертюри с естествени тъкани.

2.       Естествени цветя

Наситените нюанси на свежите цветя винаги привличат погледа и оживяват пространството. Могат да бъдат както прясно откъснати цветя, така и в саксии. Що се отнася до изкуствените цветя, дори добре изпълнените варианти могат да развалят цялото впечатление от интериора, споделят експерти.

3.       Естествени материали

Не е необходимо да избирате естествен камък или благородна дървесина. Достатъчно е да откажете декоративните панели, изработени от пластмасови или кожени материали.

4.       Картини на млади художници

Един от най-лесните начини да демонстрирате вкуса си е да купите картина от непопулярен, но талантлив художник. Можете да намерите такива произведения в редица интернет сайтове.

5.       Красива посуда

Хората с добър вкус често се обграждат с красиви малки неща. Например, красиво подредена маса и висококачествени, внимателно подбрани ястия ще разкажат за отношението на собствениците на апартамента към семейството и гостите си.

6.       Ретро предмети с история

Не бива да харчите пари за антики, ако е трудно да се разбере историческата им стойност, съветват дизайнерите. По-разумно е да обогатите интериора си само онези неща, чиято история е добре известна. Обикновено това са различни семейни реликви. Това може да бъде пишеща машина, реставриран резбован бюфет или керосинова лампа, която може да бъде превърната в електрическа.

Доста често не размерът на капитала причинява външната бедност на интериора, а неосведомеността и небрежността към детайлите. В същото време, "предателите" се крият в банални предмети. За да придадете по-представителен вид на дома си, по-добре е да се отървете от някои излишни неща в интериора и да заложите на добрия стил и липсата на претрупаност.

Всеки иска да има изискан дом, но не всеки има усета да го създаде.

Ако търсите ново жилище може да видите какво предлагат Камбаните Резиденшъл Парк

Ако търсите ново жилище може да видите какво предлагат Камбаните Резиденшъл Парк.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес