Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 начина да станете по-добър лидер през 2019 г.

15 декември 2018, 17:47 часа

Всеки иска да получи бързи резултати, особено когато влага много старание в дадено нещо. Но фокусирането върху процеса е много по-важно, защото ви дава сигурност, че се движите в правилна посока. Независимо дали става дума за отслабване, подобряване на финансите, или кариерно развитие. А що се отнася до последното, ето няколко сигурни начина, които ще ви помогнат да станете още по-добър мениджър през 2019-та година.

1. Четете книга всеки ден

Ежедневният навик да четете книги или да слушате образователни подкасти не е лесен за усвояване, особено с толкова много възможности за забавление. Повтаряйте си, че всички велики лидери са читатели по природа и нито един не гледа Netflix всяка вечер.

2. Бъдете активни в оформянето на културна среда в офиса

Тук не говорим за лична култура тип „разделно хвърляне на отпадъци”, а социална. Добрият мениджър знае как да оформи подобна среда сред подчинените си. Дали ще е с безплатни билети за театър в края на месеца, или литературна премиера на известен автор, няма значение – важно е да има интелектуални теми за разговор, освен работните задължения.

3. Обичайте екипа си

Любовта е движеща сила и ако приемете вашия екип като второ семейство, то несъмнено ще станете страхотен мениджър с още по-страхотни резултати. Старайте се да допринасяте за индивидуалния успех на всеки един човек в дългосрочен план, грижете се за хората си.

Останалите начини, чрез които да станете по-добър мениджър през новата година, прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес