Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини да държите ролка фолио в кухнята

31 март 2023, 14:01 часа

Опитните домакини предпочитат да имат запас от алуминиево фолио у дома, което се използва не само за печене на месо или риба във фурната. Има поне 5 основателни причини винаги да имате под ръка руло от този материал, който домакините наричат истински спасител в нужда.

Ето най-популярните хакове с домакинско алуминиево фолио.

Причина №1

Най-честата употреба на алуминиевото фолио изобщо не е печенето. Опитните домакини покриват котлона, когато трябва да изпържат нещо в голямо количество растително масло. Вместо след това да избърсват засъхналите мазни пръски, остава само да премахнете повредените алуминиеви листове.

Причина №2

С помощта на фолио можете да охладите напитки или друга храна в хладилника много по-бързо. За да направите това, трябва да увиете с алуминиево фолио бутилка с напитка или купа с храна и да я поставите във фризера за известно време.

Цял живот сме ползвали алуминиевото фолио грешно, ето как е правилно

Причина #3

Точно обратното, можете да използвате този домакински материал, ако искате да запазите сготвената храна топла и то възможно най-дълго.

Причина #4

Фолиото може да се използва за защита на хранителни стоки от вредители. Всяка домакиня е запозната със ситуацията, когато хранителен молец се появи в зърнените храни или брашното. Фолиото се навива на топки и се оставя в бурканите със запаси от зърнени храни.

Защо винаги да носите топче алуминиево фолио в джоба си през зимата? Отговорът ще ви изненада!

Причина №5

С помощта на алуминиево фолио можете да почистите загорели съдове или тави за печене от остатъците от мазнини и храна, ако нямате телче за миене на загорели съдове. Фолиото върши отлична работа при такива замърсявания.

Алуминиевото фолио успешно може да се използва освен за тези 5 случая, и за още десетки неща. То може лесно да замени хартията за печене, както и да го използвате, когато трябва да почистите сребърните си бижута или прибори.

Можете да засилите действието на радиатора, слагайки лист фолио на стената зад него, за да може топлината да се отразява и цялата да влиза във вътрешността на помещението.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес