Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неочаквани приложения на микровълновата печка

21 август 2021, 10:25 часа

Микровълновата печка отдавна е доказала, че не е само уред за затопляне на храната, а много повече.

Много хора я използват точно като устройство за подгряване на остатъците от храна. Каква загуба на възможности! В действителност това устройство може да направи много повече, например да стерилизира предмети, да пече ястия или да прави билкови настойки.

Искате ли да научите няколко други интересни случаи на употреба? Прочетете в следващите редове!

Магически трикове за микровълнова печка

Ето 5 неочаквани начина да използвате микровълновата си печка, които ще ви спестят време, енергия и ще добавят малко забавление във вашия дом.

Стерилизация на кухненски гъби

Измийте гъбите за съдове със студена вода и изстискайте старателно. Налейте вода в купа, подходяща за микровълнова фурна, и добавете лимонов сок (или малка чаша оцет). Потопете гъбите в купата, настройте микровълновия таймер на 5 минути в режим P100 - и ето! Можете също да използвате тази процедура, за да стерилизирате други предмети, като бебешки шишета, залъгалки или буркани за консервиране.

Печене на бадеми

Поставете 100 г бадеми върху плоска чиния, подходяща за микровълнова печка, с малко разстояние между ядките. Гответе 3 минути на P100, но не забравяйте да проверите бадемите след 2 минути. След като покафенеят, оставете бадемите в микровълновата за още 2 минути.

Инфузия на джинджифил

Измийте парче джинджифил и го нарежете на тънки филийки. Изсипете 3 чаши вода и сложете заедно с нарязания джинджифил в купа, подходяща за микровълнова фурна. Оставете купата под въздействието на микровълните за 7 минути на P100. След това изчакайте 10 минути, филтрирайте и сервирайте.

Вкусен омлет

Разбийте две яйца с две супени лъжици мляко, щипка сол и черен пипер в купа, подходяща за микровълнова печка. Гответе 2 минути на P100 за изключително вкусен омлет!

Декристализация на мед

Втвърденият мед може лесно да се върне в течно състояние. Искате ли да знаете как? Това е просто: просто отворете кутията и загрейте от 30 секунди до 1 минута в режим P100.

Специфични възможности на микровълновата фурна

Това не е всичко! В книжката за изнструкции на всяка една микровълнова печка можете да намерите много други неочаквани начини да използвате уреда си в раздел Интелигентни съвети. Освен това ще получите значително количество специални рецепти, ежедневни кулинарни вдъхновения и полезна информация, за да улесните работата си в кухнята.

В микорвълновата печка се готвят вудесни ястия. Лесно можете да направите вкусни печени катофи или пиле в стъклена тенджера. Достатъчно е да проявите малко творчество и желание да изненадате семейството.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес