Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да направите сенките за очи по-дълготрайни

06 февруари 2024, 17:18 часа

Вероятно всяка жена би искала гримът за очите й да запази свеж и впечатляващ вид до момента, в който бъде премахнат. Но често се случва дори висококачествените сенки за очи да не са много издръжливи. Причините могат да бъдат различни: от климатичните условия до индивидуалните характеристики на кожата. Все пак, съществуват  няколко начина за увеличаване на трайността на сенките за очи (освен използването на основа за сенки):

·         Не използвайте мазен крем

Преди да нанесете грим, не нанасяйте мазен крем върху клепачите и зоната около очите. Заменете го със серум - има по-лека текстура, която ще предотврати по-нататъшното размазване на грима.

5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото

·         Обезмасляване

Преди да нанесете сенки за очи, обезмаслете клепачите си (особено ако имате мазна кожа). За тази цел можете да използвате суха гъба или памучен тампон, леко навлажнен с мицеларна вода. Тази техника ще премахне излишната мазнина от кожата, което ще позволи на сенките да издържат по-дълго.

·         Пудра

Нанесете тънък слой пудра върху сенките за очи, за да ги фиксирате върху клепачите. По-добре е да нанасяте пудрата с четка - така тя ще лежи върху сенките с тънък, безтегловен воал, без да блокира или избледнява цвета. Не пренебрегвайте този лайфхак, ако предпочитате кремообразни сенки - текстурата им е мокра и можете да фиксирате такива сенки само със сух продукт. Пудрата е най-добрият вариант.

Тайните за гримиране, които не знаем

·         Коректор

Ако основата за сенки липсва, коректорът ще я замени. Нанесете тънки слоеве от него върху клепачите си, оставете да изсъхне и напудрете леко, след което нанесете очна линия. Трайността на този грим ще бъде 6-7 часа.

·         Правилно нанасяне

Важно е да запомните, че независимо от това какво използвате за нанасяне на сенките (с четка, апликатор или дори с пръст - срещу последния вариант, между другото, дори гримьорите нямат нищо против и го използват активно), движенията не трябва да са размазващи, а вбиващи. Така пигментът прониква по-дълбоко в кожата и се задържа по-дълго върху нея.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес