Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 огромни плюса жената да е по-щастлива необвързана

23 декември 2022, 20:33 часа

В наши дни все повече дами предпочитат да заложат на своята кариера или себепознаване вместо да играят игрички с поредния недорасъл мъж, за когото тя ще се стори “голяма лъжица”. “Светът е за двама” вече не ни се струва толкова вярно и правилно, а намирането на подходяща половинка, с която да споделиш своя свят, е по-трудно и от задача по висша математика. 

Пълноценният човек ще бъде щастлив както с партньор в живота, така и без такъв. А за да вдъхнем вяра и светлина в тунела на дамите, които все още не са напълно убедени в теорията за щастливата необвързана, в следващите редове сме подготвили няколко положителни черти на това да си без половинка. Вижте и кои са те:

20 неща, които може да правите само ако сте сами

Напълно автономна си

Колкото и да отричат, всеки обвързан човек се съобразява малко или много със своята половинка. Но когато си необвързана можеш да правиш всичко, което пожелаеш, без да трябва да се обясняваш пред някого, нито да се съобразяваш с неговите ангажименти или мнения.

Наслаждаваш се на свободното си време, без да чакаш нещо да се случи

Когато си във връзка винаги чакаш - чакаш той да звънне, да направите план за вечерта, да дойде времето да се видите, да те покани отново на среща - в различните етапи от връзката чакането придобива различни измерения. Но когато си необвързана няма какво и кого да чакаш - излиза ти се? Обличаш се и тръгваш. Днес ти се яде китайско? Набираш номера и поръчваш за вкъщи. Не правиш компромиси и нямаш никакви окови.

Когато е за предпочитане да си необвързан

Общуваш с много хора

Не се свениш да отидеш на бар в петък вечер и да се запознаеш с готиния пич отсреща - разменяте си няколко приказки и дотам, нищо повече. Но ако си във връзка тези няколко изречения често създават сериозни разправии и поводи за ревност между двама ви. При необвързаните дами това не е актуално - те общуват с много хора, имат време да се виждат с приятелите си, да посещават нови места, да флиртуват неангажиращо. 

Имаме време да обикнем себе си повече

Любовта към себе си е най-важната обич, която всеки трябва да изпитва. Когато си необвързана имаш много повече време и желание да се вгледаш вътре в себе си, да чуеш душата си, да прегледаш и излекуваш раните си, да помислиш за бъдещето, за желанията и стремежите си, без съзнанието ти да е завладяно от мисълта за друг човек. Необвързаният период е времето, от което да се възползваме и да творим, да правим неща за себе си, за които иначе не бихме имали необходимото време.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес