Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 ужасни проклятия, за които се вярва, че наистина съществуват

03 август 2021, 23:05 часа

Може и да ви звучи фантастично, но за мнозина проклятията са реалност и не трябва да се съмнявате в това.

Въпреки вярването, че смъртта на Исус на кръста ни е избавила от проклятията, все още тази заплаха не е отминала според мнозина. А основните типове битуващи проклятия, според суеверията, са три.

Семейни проклятия

Това е силно проклятие, което може да се предава от поколение на поколение в една семейна линия. Духовното наследство от предците ни не е единствено благословии, а и проклятия. Едно проклятие може да се предава и до четвърто поколение. Така, че много трябва да се внимава какво прави човек, за да не страдат децата, внуците и правнуците му. Не е честно за греховете на хора, които не познават, идните поколения да страдат без да са виновни.

Словесни проклятия

Няма спор, че думата е мощно средство за въздействие. Тя има невероятна сила, както ползотворна, така и унищожителна. Думите могат да са натоварени с благословия, но и с проклятие. Най-мощни са проклятията, казани от роднините и по-конкретно от родителите – майки и бащи.

Не изпускайте нервите си и не казвайте необмислени думи, които могат да костват нечие здраве или дори живот. Тези, които ще страдат, са вашите деца и внуци, а вие ще се измъчват от угризения за това през целия си живот. Казаното няма как да се върне.

Тези проклятия обикновено са неволно казани в прилив на гняв и разочарование. Някои имат основание, но в повечето случаи са съвсем случайно произнесени.

Окултни проклятия

Този вид проклятия са съвсем нарочно направени и то от магове, магьосници и всякакви вещери. Създават се изцяло от хора, които се занимават с окултни дейности. За да се създаде подобно проклятие, магьосниците изпълняват специални ритуали и магии, които са се запазили и се практикуват от дълбока древност.

Тези опасни хора правят проклятията по поръчка на други хора. Разбира се, и поръчителя, и извършителя вероятно са достатъчно злобни хора с престъпна мисъл, за да посмеят да направят това.

От проклятие можете да се отървете само с много силна молитва. Но е много трудно да се установи със сигурност с това. Важно е да живеете според етичните правила, да не вредите никому, да помагате и съчувствате на хората. Така проклятието ще отслабне и дори може въздействието му съвсем да избледнее.

Не гледайте с насмешка предупрежденията за проклятия и се стремете да не ядосвате околните ненужно.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес