Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С полицейска акция задържаха кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

24 ноември 2022, 10:29 часа • 3429 прочитания

Кметът на община Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев е задържан, научи Actualno.com от свои източници. 

Тази сутрин са извършени претърсвания в личния и служебния автомобил на Мараджиев. Маскирани и въоръжени представители на органите на реда са претърсили и личния му дом, и този на сина му. Към момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката му в град Стамболийски. Извършват се проверки и в общината, като по непотвърдена информация има задържани и други лица.

От екипа на Георги Мараджиев все още нямат яснота каква е причината за ареста, но според запознати става дума за разследване на злоупотреби с обществени и европейски средства по проекти.

Припомняме, чепрез март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове. Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес