Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имало е още един задържан по делото за кмета на "Младост"

27 април 2018, 08:00 часа • 2604 прочитания

Имало е четвърти арестуван по случая с подкупа, за който е обвинена Десислава Иванчева, кмет на столичния район "Младост". Прокуратурата не разполага със запис как тя получава парите, но пък има записана нейна реплика, че е поставила управителя на инвеститора "Ваклин груп" - Александър Ваклин, "на колене". В деня на ареста си Иванчева се обадила на секретарката си да пусне преписката му, пише в. "Сега".

Това са новите детайли, които станаха известни по време на мярката за неотклонение на арестуваните за подкуп от 70 хил. евро - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров. Съдът ги остави в ареста, защото Иванчева била обществено опасна, понеже бавила преписки. За другите двама арестанти не беше казано нищо, но и те остават зад решетките. Иванчева поиска незабавно да бъде освободена, като отново отрече да е искала подкуп. "Не сме опасни, известни сме. Ние двете сме бойци, това да се скрием не е характерно за нас", каза кметицата в отпуск, но не трогна съда.

Четвъртият арестуван по случая е Стефан Дичев. Той е бил задържан за 24 часа, но нямало доказателства, че е съпричастен, затова бил освободен, съобщи прокурорът Илиян Рангелов, командирован за случая от Софийската градска прокуратура. Името му се споменавало в записите от подслушване, но не се намерили улики.

Припомняме, че във вчерашния ден бе назначен и временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост". Столичният общински съвет (СОС) на практика накара човек, който не иска да поеме временно поста на кмет на район "Младост", да го поеме. Става въпрос за зам.-кмета на район "Младост" Владимир Клисуров. Това, обаче, стана с уточнението, че задълженията няма да бъдат изпълнявани само от Клисуров, ами и от другия зам.-кмет на "Младост" арх. Румен Русев – защото кметицата на "Младост" Десислава Иванчева не е разписала изрична заповед, че заместник трябва да ѝ е само и единствено Клисуров, а единствено през уведомление за отпуск е посочила него за заместник Припомняме, че кметицата на "Младост" бе арестувана показно миналата седмица пред Спортната палата в София, в колата й бяха открити 70 000 евро подкуп.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес