Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детето, намушкано с нож от баща си, се възстановява след операция

24 октомври 2019, 09:10 часа • 2040 прочитания

7-годишното дете, което беше намушкано с нож от баща си във Варна, е претърпяло операция и сега се възстановява в отделението по детска хирургия на болница "Св. Анна". 42-годишният Борислав И. е пробол детето си с нож в областта на коремаВ момента състоянието му е стабилно, няма опасност за живота му, съобщава BTV. 

Престъплението беше извършено вчера в дома на семейството в квартал "Владиславово". Според разследващите, детето живее с баща си, баба си и леля си. Майката работи в чужбина. Бащата е наркозависим, посещава метадонова програма. В момента на инцидента е бил неадекватен.

"Родителите са разделени от две години. Решение за него е да бъде на мястото, където е било, без да го местим. Трудно ще преживее травмата. Майката е в друго населено място и нямаме информация за нея", каза пред Нова тв Анна Конукова, началник Отдел "Закрила на детето" във Варна. Тя смята, че бащата трябва да започне лечение, за да бъде в състояние да отглежда детето си с активната помощ на близките.

По думите на полицията обаче той е опасен, както за себе си, така и за околните. В момента Борислав е настанен в психиатрична клиника. От прокуратурата все още не са повдигнали обвинения на 42-годишния баща.

Разследването по случая продължава. Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство на седемгодишното дете.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес