Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БОЕЦ: Асен Василев пое ангажимент НАП пак да провери Пеевски

09 февруари 2022, 07:20 часа • 4613 прочитания

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е поел ангажимент да разпореди нови ревизии на депутата от ДПС Делян Пеевски на база предоставени нова информация и документи за него от гражданско движение БОЕЦ. Това твърди БОЕЦ в своя публикация във Фейсбук.

Според написаното, ангажиментът за проверка е и за стари периоди, т.е. времена, когато на власт беше Бойко Борисов. Припомняме, че проверка на Пеевски от НАП вече имаше и отново по сигнал на БОЕЦ. Тя обаче беше за 2020 година, като заключенията са, че депутатът от ДПС не дължи нищо.

Сега новата информация включвала „данни и документи”, включително публикуваното от Bird.bg по досиетата „Пандора”, т.е. проверка на офшорни фирми. "Това е посока на проверка, от която от една страна НАП може да установи дали Пеевски е "местно лице" и данъчно задължен за България, или е пребивавал повечето време в Дубай. Издаването на документ за постоянно пребиваващ изисква — като задължително условие — Пеевски да е живял повече от 183 дни (през дадената година или години) на територията на ОАЕ. Самият документ е валиден и за 2018 г.”, казват от БОЕЦ. Сдружението припомня сагата с кандидатурата на Пеевски за евродепутат – припомнете си сигнала за валидността на кандидатурата му.

БОЕЦ посочва, че е възможно Пеевски да е излъгал относно декларацията си за уседналост, която е част от процедурата за кандидатиране за евродепутат.

Освен това, БОЕЦ обявява, че на 11 февруари, от 10:00 часа ще публикува нова информация за Иван Гешев.

Още: Името на Пеевски се появи изненадващо в проверка по "Барселонагейт"

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес